Поради забавеното търсене на електромобили, известните автопроизводители вече залагат на

...
Поради забавеното търсене на електромобили, известните автопроизводители вече залагат на
Коментари Харесай

Търсенето на електромобили се забави и производителите на автомобили преминаха към хибридите

Поради забавеното търсене на електрически автомобили, известните автопроизводители към този момент залагат на хибридите, написа Financial Times, цитирайки топ-мениджърите на General Motors, Nissan, Hyundai, Volkswagen и Ford.

Продължаващата слаба инфраструктура на зарядните станции и високите лихвени проценти по заемите понижиха интензивността на купувачите на напълно електрически транспортни средства, което докара до възобновяване на продажбите на хибридните коли и огромна част от промишлеността от дълго време смятаха това за освен това от краткотрайно решение.

Продажбите на електрически автомобили се забавиха предходната година в Съединените щати и Европа, принуждавайки автомобилните производители да оферират отстъпки. Ръководителите на автомобилната промишленост към този момент признаха, че пазарът е изгубил инерция, защото растежът на продажбите става все по-зависим от интереса и търсенето от страна на елементарните купувачи, а не от запалянковците, които желаят да бъдат измежду първите притежатели на обещано транспортно средство.

Шефът на Ford Europe Мартин Сандър сподели на конференцията Future of the Car в Лондон, спонсорирана от Financial Times, че темпът на прехода в Европа е „ ориентиран към потребителите “ и че компанията е подготвена да продължи да продава хибридни модели през идващото десетилетие, макар авансово оповестените проекти за цялостен преход към електрически транспортни средства до 2030 година на европейския континент. General Motors, която преди този момент значително отстрани plug-in хибридите от гамата си, сподели през януари тази година, че ще стартира още веднъж да употребява технологията.

Автомобилните компании са принудени да поправят проектите си на фона на възходящата конкуренция от страна на китайските производители на коли и опасенията, че държавните управления могат да трансформират оповестените проекти за прекосяване към електрическите автомобили и последователното елиминиране на транспортните средства с изкопаеми горива.

Конкуренцията от китайски компании единствено ускори фокуса на автомобилните производители върху хибридите, които нормално генерират двуцифрени маржове на облага, до момента в който електрическите автомобили постоянно търпят загуби.

Повечето представители на промишлеността обаче към момента имат вяра, че развиването на електрическите автомобили е най-важната дълготрайна цел.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР