Учени откриха комбинация от два препарата, която дава много добри

...
Учени откриха комбинация от два препарата, която дава много добри
Коментари Харесай

Учени откриха комбинация от препарати, ефективна срещу Covid-19

Учени откриха композиция от два препарата, която дава доста положителни резултати при лекуването на новия ковид, съобщи електронното издание Юрикалърт, като се базира на известие на Токийския университет.

Японски, американски и английски откриватели са комбинирали препаратите цефарантин, който се употребява при възпаления, и нелфинавир, утвърден за лекуването на инфекцията от вируса ХИВ. Резултатите от изследванията демонстрират, че лечението с тях дейно потиска вируса SARS-CoV-2.

Препаратът цефарантин не разрешава на вируса да доближи до клетките, като му пречи да се свърже с протеин на клетъчната мембрана. Нелфинавирът пък попречва вируса да се възпроизвежда вътре в клетката. Тъй като двете медикаменти имат разнообразни антивирусни механизми, потреблението им в композиция може да бъде доста дейно при пациентите.

Компютърни модели демонстрират, че комбинираната терапия с цефарантин и нелфинавир форсира изчистването на вируса SARS-CoV-2 от белия дроб на пациента. Това може да стане за 4,9 дни.

Предстоят още изпитвания на комбинацията сред двата препарата, преди да стартира да се ползва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР