Учени от Амстердамския и Харвардския университети откриха начин за удължаване

...
Учени от Амстердамския и Харвардския университети откриха начин за удължаване
Коментари Харесай

Способни ли сме да удължим живота си?

Учени от Амстердамския и Харвардския университети откриха метод за удължение на живота с 10 години.
Добрите привички, в това число постоянните физически извършения и здравословната диета, могат да удължат живота на човек с към 10 години, откриха учени от Харвардския университет и Амстердамския университет за приложни науки. Резултатите от работата на експертите е оповестена в списанието „ British Medical Journal ”.
Проучването употребява данни за повече от 100 хиляди 50-годишни лица, които все още на започване на научната работа са били физически здрави . Състоянието им е било следено повече от 20 години. Впоследствие откривателите са обърнали внимание на това кои от участниците са развили сърдечно-съдови болести, рак или диабет вид 2, както и на каква възраст се е появило болестта и какъв брой дълго е живял участникът в проучването, съобщи БГНЕС.
В резултат специалистите дефинираха пет съществени рискови за дълголетието фактора: тютюнопушене, постоянно пиянство на " умерени " дози алкохол, нездравословно хранене с храни с високо наличие на мазнини или захар, ниска физическа интензивност и наднормено тегло, изчислени съгласно показателя на телесната маса. За умерена доза алкохол в проучването се приема използването на 175 грама вино или 375 грама бира за дамите и 350 грама вино или 750 грама бира за мъжете.
Жените, които са имали четири до пет здравословни навика - здравословно хранене, физическа интензивност, прекъсване на тютюнопушенето и постоянното пиянство на алкохол и поддържане на обикновено тегло - са живели приблизително 84,4 години в съпоставяне със 73,7 години за дами без нито един от тези привички. При мъжете тези индикатори са 81,1 години за здравословно живеещите в съпоставяне със 73,5 години за останалите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР