Участник в телефонна измама е задържан след незабавна реакция на

...
Участник в телефонна измама е задържан след незабавна реакция на
Коментари Харесай

Задържаха участник в телефонна измама

Участник в телефонна машинация е арестуван след незабавна реакция на криминалисти от Пордим и Плевен, оповестяват от полицията.

На 28 юни в полицията в Пордим е декларирано от 86-годишен гражданин на село Вълчитрън, че е станал жертва на телефонна машинация. Тъжителят е обяснил, че за времето от 11.00 часа до 12.30 часа същия ден е потърсен на домашния телефон. Съобщено му било, че щерка му е потърпевша и е нужна сумата от 3 000 лв., с цел да се извърши интервенция. Изпълнявайки получените инструкции възрастният човек предава на чужд събраните пари. След приемане на информация за случая, в районно управление (на МВР) - Пордим е формирано досъдебно произвеждане и са подхванати незабавни оперативно-издирвателни дейности, в които се включват и чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Плевен.

В резултат на професионалните дейности - извършените незабавни оперативни дейности и заградителни мероприятия е открит мъжът, който е взел парите – 39-годишен от село Обнова. Той се придвижвал с лек автомобил. Задържан за период до 24 часа. При претършуване на лекия автомобил е открита инкриминираната сума в размер на 3 000 лв..

39-годишният е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Уведомен е дежурен прокурор в районна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение от Наказателен кодекс. Продължава работа проверяващ служител на реда и чиновници на районно управление (на МВР) – Пордим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР