Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова пожелал да се извини

...
Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова пожелал да се извини
Коментари Харесай

Убиецът на Вероника: Не мога да повярвам, че съм извършил такова зверство

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова поискал да се извини обществено. Като видял фотосите на натрупа на момичето, което съсякъл с секира, Илиян Здравков декларирал: " Не мога да допускам, че съм направил такова безчовечие ", сподели служебният юрист на 40-годишният обвинен Кирил Станчев. В понеделник Илиян Здравков ще се изправи на подсъдимата пейка във Великотърновския областен съд. Той желае делото да се гледа по съкратената процедура.

В петък рецидивистът е бил наведен от пандиза в Ловеч в ареста в остарялата столица. Съдията по делото е поискал Здравков собственоръчно да подпише молбата си за кратко правосъдно разследване. Тя била подадена от юриста му, още преди да бъде импортиран обвинителният акт.

"Изпълнихме разпореждането. Илиян е образован и написа добре. Той обаче не крие страха си от публичния яд, тъй като осъзнава какво е сторил ", уточни юрист Станчев. По думите му, откакто делото ще се гледа по съкратената процедура, то и наказването автоматизирано пада с 1/3. При това състояние, Илиян го чака присъда от към 25 година затвор.

Близките на убитото момиче ще предявят иск за 200 000 лева кръвнина.

Междувременно търновци приготвят кротичък митинг, час преди началото на делото. В обществените мрежи от дни жители приканват за образуване на протест пред правосъдната палата по време на процеса, като упорстват за налагане на най-тежкото наказване на причинителя на зверството - пожизнен затвор, оповестява Дарик.

Илиян Здравков ще дава отговор пред съда за това, че на 28 февруари тази година, в региона на жп гарата във Велико Търново е нападнал 23-годишната студентка Вероника Здравкова, откраднал е дамската й чанта с два мобилни телефона, портмоне с 25 лв. в него, сребърни бижута и персонални движимости на обща стойност над 400 лева

След грабежа престъпно проявеният мъж е умъртвил момичето с няколко удара с секира по главата, излиза наяве от обвинителния акт. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив - Илиян Здравков е осъждан 6 пъти за обири и грабежи. Последното си наказване престъпно проявеният изтърпял в пандиза в Ловеч на 6 януари т.г.

В хода на следствието Здравков е направил цялостни признания. Разпитани са 24 очевидци, 18 движимости лица са изготвили експертизи, открити и конфискувани са голям брой материални доказателства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР