Тялото на всяка жена има уникални форми. По мнението на

...
Тялото на всяка жена има уникални форми. По мнението на
Коментари Харесай

Оливие Сулие: „Тялото ви издава всичките ви проблеми и страхове“

Тялото на всяка жена има неповторими форми. По мнението на френския хомеопат и публицист лекар Оливие Сулие, женските форми са източник на информация, помагаща доста да се разбере за дадената жена. Възможно е тъкмо тази информация да се явява най-достоверна, защото тя разрешава да се познаят особеностите на женския темперамент и оказва помощ да се излекуват доста психични проблеми.

 характер женщины
Доктор Оливие Сулие изяснява за това по какъв начин бедрата и зъбите отразяват вътрешния свят на дамата. Подобен разбор може да открие от пръв взор евентуално или действително нервно разстройство, той също по този начин оказва помощ да се дефинират личностните качества.

Психология на тялото

1. Стрии в бедрата

Тази зона споделя за детските години. Ако при дамата се натрупват мазнини в тази част, това значи, че през детството си тя се е бояла да не бъде изоставена. Причина за това може да бъде родствена памет или появяването у детето на възприятие, че е излишно. Възможно е преди юношеството, младата жена да отприщи боязън от незащитеността. В тази зона на тялото се натрупва хормонът лептин, той е наименуван още хормонът на глада.
Преживените в детството страхове може да отключат тендетцията тялото да стартира да натрупва ресурси при положение на нужда да се обезпечи храната на личните деца в бъдеще. Натрупаните тлъстини на бедрата е невероятно да се отстранен изцяло, в случай че не успееш да се освободиш от всичките си детски страхове. А това изисква сериозна работа над себе си.

 характер женщины
2. Задник и широчина на бедрата

Задникът демонстрира женската прелест, а бедрата – способността да се натрупат ресурси при положение на кърмене на бебето. Зоната на секване на задника и бедрата символизира брака.
Ако дамата не усеща непоклатимост и защитеност в връзките, при нея се отключват мастните ресурси и се появяват стрии. Ако дамата не е уверена в надежността и поддръжката на своя сътрудник или се бои да сътвори семейство, то тя ще има необятни бедра и издаден гъз.

 характер женщины
3. Целулит

Целулитът е директно обвързван, по мнението на доктора, с усещането за брака. Той символизира страха да се изгуби дома и защитеността, а също по този начин да се преживее бракоразвод. Той също по този начин указва за страх от порастването и подлагането на опасности, свързани с брака.

 характер женщины
4. Зъби

По разположението на зъбите може да се дефинира това, по какъв начин индивидът се отнася към външния свят, а също по този начин психическата реакция на една или друга обстановка: настъпателност, послушание, свенливост, изолираност в себе си. Горният ред зъби символизира зрялата възраст, а долният – детството.

Престранството сред предните зъби демонстрира вътрешната нужда за независимост и творчество, а също по този начин и за компликации в връзките с други хора. Ако това пространство е минимално, това значи, че индивидът е доста концентриран върху себе си. Ако зъбите са наклонени обратно във връзка с централните резци, това приказва за свенливост и необщителност на индивида. Ако те са издадени леко напред, това приказва за настъпателност и подготвеност да устояваш своето във всяка обстановка.

Ако всеки зъб пораства под някакъв си собствен ъгъл, това значи, че индивидът постоянно се пробва да заобикаля спорове.

 характер женщины
5. Устни

Устните символизират силата на отрицанието, получена от нас с възпитанието. Горната джука демонстрира връзката с бащата, а долната – с майката. Кръглата уста демонстрира женски магнетизъм и съединяване на двата полюса – майчинския и бащиния.

 характер женщины
Много лекари и учени се занимават с проучване на взаимовръзката сред вътрешния свят и външността на индивида. Разбира се, има доста противоречиви въпроси. Естествено, в случай че индивидът води вреден метод на живот, злоупотребява с мазна храна, пушене, то стриите и целулитът ще се появят при всекиго. Но в случай че всичките ви усилия да се избавите от тези проблеми минават без резултат, постарайте се да се концентрирайте върху разбирането на вътрешните си прекарвания. Възможно е точно това да ви помогне да се разхубавите, само че също по този начин и да живеете по-щастливо.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР