Министърът на младежта и спорта Георги Глушков отбеляза Деня на

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков отбеляза Деня на
Коментари Харесай

Глушков в Пловдив за Деня на спорта - подкрепи българите на СК по фехтовка

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков означи Деня на спорта - 17 май в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на ММС.

Той стартира визитата си с посещаване на надпреварите от Световната купа по фехтовка, която се организира в зала „ Колодрума “. Министър Глушков поздрави ръководителя на Българска федерация по фехтовка Величка Христева, както и Йоана Илиева за извоюваната квота за присъединяване на Олимпийските игри в Париж и пожела триумф в конкуренцията и на нея, и на останалите 10 български представителки. Общо 155 сабльорки ще премерят сили в последната преди Игрите в Париж Световна купа. За Илиева надпреварата стартира на следващия ден.

Министър Глушков и ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова участваха и на обичаен празник в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

„ Поздравления за всичко, което вършиме и метода, по който се грижите за нашите деца и спортната им просвета “, обърна се министър Глушков към ректора проф. доктор Румен Младенов и управлението на образователното заведение.

„ Щастлив съм да Ви поздравявам във връзка Деня на българския спорт и старта на обичайния празник на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, сподели министър Глушков. - Приветствам организирането на събития, които дават опция на младежите да се занимават с дейна спортна активност и да построяват състезателен дух. Наша обща идея е да възпитаваме и построяваме здрави, дейни, целеустремени генерации “.

Глушков получи плакет от Студентския съвет на университета и се срещна с баскетболния му тим.

На срещата със студентите участва още ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и ректорът на ПУ „ Паисий Хилендарски “ доктор Румен Младенов.

Георги Глушков и Стефка Костадинова организираха среща и с кмета на Пловдив Костадин Димитров.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР