Тялото на българка бе открито в свлачището на италианския остров

...
Тялото на българка бе открито в свлачището на италианския остров
Коментари Харесай

Откриха тялото на българка в свлачището на о. Иския

Тялото на българка бе намерено в свлачището на италианския остров Иския, където починаха няколко души. Това заяви, като се базира на информация от локални медии. Очаква се публична информация от управляващите за идентичността на починалите и какъв брой са търсените. На острова е оповестено изключително състояние.

Казамичола Терме, балнеокурорт с 8000 поданици през зимата, ситуиран на остров Иския близо до Капри, бе сполетяно през вчерашния ден от разрушително свлачище. Първоначално се знаеше за един умрял, а 10 души се издирваха. Към момента към този момент е известно, че са починали млада италианка, три деца, измежду които и бебе. Българката - 58-годишна жена, омъжена за локален, е петата жертва.

С хеликоптер бяха избавени 8 души, останали блокирани в обект за селски туризъм. Според шефа на област Кампания Винценцо де Лука на 170 души от Казамичола Терме не мога да се върнат по домовете си, които са или разрушени, или рискови за живеене.

Правителството разгласи изключително състояние и отпусна първи пакет от незабавна финансова помощ в размер на 2 милиона евро. Над 200 чиновници от гражданската отбрана и силите на реда към момента търсят десетината изчезнали, а стотици доброволци не престават да разчистват улиците в курорта. Поради това, че от върха на планината Епомео свлачището доближи до морето, в търсенето на изчезнали се включиха водолази и транспортен съд на бреговата защита.

Останки от коли и рейсове, смазани от мощния поток от тиня и камъни, се виждат на всички места измежду булдозерите, които проправят път за достъп до постройките, колите и магазините. " Много ни боли, изключително за хората, останали затиснати под купищата тиня. Това е остров и в случай че не се познаваме в действителност всички, то най-малко сме се виждали ", съобщи пред Агенция Франс Прес на мястото 45-годишният локален гражданин Салваторе Лорини, предава Българска телеграфна агенция.

Междувременно на острова пораства неодобрение измежду хората, които упрекват за бедствието противозаконното строителство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР