Тя направи от парламентарната трибуна редакционно предложение в параграф 4,

...
Тя направи от парламентарната трибуна редакционно предложение в параграф 4,
Коментари Харесай

Мукаддес Налбант: Изпадаме в нонсенс като ограничаваме права на учители или директори

Тя направи от парламентарната естрада публицистично предложение в параграф 4, член 219 от Закона за учебно и предучилищно образоване с текст „ Да не оказват партийно и политическо влияние върху участниците в просветителния развой “.

Г-жа Налбант изиска от името на ПГ на Движение за права и свободи да се добави „ съответната просветителна институция “, тъй като ограничението на всички партийни и политически права би довело до тъпчене на Конституцията.

Народният представител от Движението изясни, че защото концепцията е да няма партизиране и политизиране в една институция, тя счита, че е правилно да се добави „ съответна просветителна институция “. Целта е да не се пояснява повратно и неправилно ограничение на права, акцентира госпожа Налбант.

В дуплика тя сподели още: „ Аз не мога да си показва по какъв начин един шеф или преподавател от обещано учебно заведение ще отиде да оказва политическо влияние върху учители и родители в друго учебно заведение, в текста е казано „ до момента в който извършва отговорностите си в съответната просветителна институция “.

Изпадаме в нонсенс като ограничаваме права на учители или шефове, когато имат конституционното право да правят политическа активност, само че изрично не в учебното заведение,в което работят, разясни госпожа Мукаддес Налбант в умозаключение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР