Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е обсъдил отношенията между Москва

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е обсъдил отношенията между Москва
Коментари Харесай

Спешен разговор между Турция и Русия

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разискал връзките сред Москва и Киев с съветския и украинския външни министри Сергей Лавров и Дмитро Кулеба, съобщи турският ефирен канал NTV, представен от РИА Новости, написа организация " Фокус ".

„ Последни вести: Външният министър Мевлют Чавушоглу разиска по телефона с външните министри на Русия и Украйна напрежението сред Москва и Киев “, осведоми телевизионният канал. Приписваните на Русия проекти за ескалация на обстановката към Украйна изрично се отхвърлят в Москва и там непрекъснато заявяват, че не заплашват никого, а всички сходни изказвания се употребяват като опрощение за снабдяване на повече военна техника на НАТО покрай съветските граници. Както сподели по-рано съветският външен министър Сергей Лавров, Русия не основава никакви претексти за конфликтна обстановка към Украйна. Според него Русия не изключва, че нервността към Украйна, раздута от Запада, има за цел да прикрие линията на Киев за саботиране на Минските съглашения за Донбас. Кремъл съобщи, че „ осведомителната нервност на Съединени американски щати и НАТО за Украйна е обилно рамкирана от неистини и фалшификати”.

Изявленията, че Русия сякаш приготвя провокации в Украйна, не престават да идват от Запада, макар завръщането на съветските войски по местата им на дислокация след ученията. В понеделник съветският президент Владимир Путин се срещна с министъра на външните работи Сергей Лавров и министъра на защитата Сергей Шойгу. На среща с Путин ръководителят на съветското министерство на защитата заяви, че „ някои от ученията са към своя край, някои ще бъдат приключени в близко бъдеще “. Южният и Западният военни окръзи на Руската федерация започнаха да връщат войските си в местата на дислокация, заяви пред кореспонденти генерал-майор Игор Конашенков, формален представител на съветското министерство на защитата, обобщава РИА Новости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР