Турският производител на бойни дронове, компанията Байкар, се надява скоро

...
Турският производител на бойни дронове, компанията Байкар, се надява скоро
Коментари Харесай

Байкар: Скоро ще можем да унищожаваме руските дронове камикадзе в Украйна

Турският производител на бойни дронове, компанията " Байкар ", се надява " скоро " да може да противодейства на дронове " камикадзе " в Украйна, като да вземем за пример иранските дронове, ръководени от Русия, застрашаващи значима инфраструктура. Това съобщи пред ДПА основният изпълнителен шеф на компанията, заяви " Дейли сабах ".

" Скоро нашите Байрактар ТБ2 и Акънджъ ще разполагат с ракети " въздух-въздух ", освен за поразяване на безпилотни самолети, само че и на други противников самолети... организираме тествания ", съобщи Халюк Байрактар по време на ревю в региона на защитата в Истанбул.

По време на панаира SAHA Expo беше подписан контракт сред турския колос в производството на ракети и снаряди Рокетсан и Байкар за консолидиране на ракетата за въздушна защита Сунгур за битка с безпилотни самолети.

Сунгур (Sungur) е " потвърден арсенал, изключително против движещи се цели като хеликоптери и безпилотни летателни апарати. Използването му от нашите безпилотни летателни апарати като ракета " въздух-въздух " ще промени играта ", съобщи на панаира Мурат Икинджи, общоприет управител на Рокетсан.

Интегрирането на такива ракети в бойните безпилотни самолети Акънджъ и Байрактар ТБ2 може да докара до основаването на евтина идея за въздушно наблюдаване при елиминиране на закани като бойни хеликоптери и противников безпилотни самолети, в това число безпилотни самолети камикадзе, вместо да се употребяват скъпоструващи ракети " въздух-въздух ".

Понастоящем Украйна се пробва да прехваща употребяваните от Русия безпилотни самолети камикадзе с изтребители от своя инвентар, само че потреблението на безпилотни самолети ще бъде рентабилно решение за тях.

Въвеждането от Москва на ирански дронове камикадзе " Шахед-136 " усложни обстановката за Киев, а украинският президент Володимир Зеленски предизвести за " огромна злополука ", в случай че вълната от офанзиви на камикадзета против енергийни уреди продължи и през зимата.

Според Байрактар обаче камикадзетата са мудни, шумни и се разполагат на дребни височини, което ги прави " лесни цели ".

Байрактар, който е притежател на украински държавен орден, съобщи, че компанията му се стреми да затвърди съдействието си с Киев, в това число да открие индустриално дружество в Украйна в границите на една година.

В завода ще се създава и скоро пуснатият на пазара реактивен безпилотен аероплан на " Байкар " " Къзълелма " ( " Червена ябълка " ), сподели още пред ДПА Халюк Байрактар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР