Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново разкритикува международните структури, които

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново разкритикува международните структури, които
Коментари Харесай

Ердоган: Реакцията на международните структури се ограничава до изявления. Това е срамно!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още веднъж разкритикува интернационалните структури, които по думите му не са в положение да противодействат на рецесиите и войните на нашето време.

„ Реакцията на интернационалните структури, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се лимитира до изказвания. Това е срамно!”, сподели Ердоган на среща на парламентарната секта на ръководещата партия на ПСР в сряда в Анкара.

Според него интернационалните структури, чиято задача е да пазят международната сигурност и непоклатимост, остават безразлични към нещастията на цели нации.

„ Тези, които въртят шума, незабавно щом става въпрос за личните им ползи, подценяват трагичните събития, които се случват в района [Сирия], където се намира Турция от 11 години “, сподели Ердоган.

Държавният глава означи, че събитията в Украйна са се трансформирали в следващата демонстрация на политиката на „ двойни стандарти “.

„ Турция постави огромни старания, с цел да подсигурява, че рецесията сред Украйна и Руската федерация няма да се трансформира в покруса. В същото време курсът на Анкара за поддръжка на целостта и суверенитета на страните остава неизменен. Турция поставя старания за преустановяване на сраженията в Украйна. Очакваме с неспокойствие дълготрайно преустановяване на огъня в Украйна. Анкара следва уравновесена политика, оставяйки отворени канали за разговор за Москва и Киев “, сподели Ердоган.

Президентът обърна внимание на обстоятелството, че на фона на военните дейности в Украйна, включващи огромни загуби на животи и за двете страни, броят на бежанците е достигнал 2 милиона души. Турският водач предизвести, че в случай че кръвопролитието продължи, 5-10 милиона души ще изоставен Украйна.

„ Днес е 14-ият ден от военните дейности. Това, което се случва в Украйна, е знак за неналичието на съвест. Въпреки драмата в Украйна, западните страни не подхващат никакви действителни дейности. Те просто поучават. Украйна остана без поддръжка “, сподели Ердоган.

„ В същото време ние осъждаме протичащото се в редица страни, където има офанзиви против студенти и културни дейци от Руската федерация, подлага на критика се съветската просвета. Ние не одобряваме това. Това е демонстрация на фашизъм, която не носи никаква изгода за законната битка на украинския народ, а единствено хвърля сянка върху нея “, продължи президентът. Ердоган акцентира, че в тази война няма да има спечелили. „ Въпросът би трябвало да бъде позволен от Украйна и Русия посредством дипломация “, сподели турският водач. Президентът назова " сериозно значима " тристранната среща на външните министри на Турция, Руската федерация и Украйна, планувана за 10 март в Анталия. Той изрази вяра, че утрешната среща сред Дмитрий Кулеба и Сергей Лавров " ще отвори вратата " за дълготрайно преустановяване на огъня.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР