Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че бъдещият боен самолет,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че бъдещият боен самолет,
Коментари Харесай

Ердоган: Ще покажем на света бъдещия турски боен самолет през 2023 г.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че бъдещият военен аероплан, създаден в Турция, ще излезе от хангара и бъде показан на света през 2023 година, а през 2025 година ще извърши първия си полет, оповестява турският ефирен канал НТВ, представен от Българска телеграфна агенция.

Ердоган уточни, че националният военен аероплан ще заеме мястото си в небето като ударна мощ на турските военновъздушни сили през 2029 година

Турският президент съобщи това в тирада на гала през днешния ден в Кахраманказан в окръг Анкара за разкриване на нови уреди в базата на Турската авиационна и галактическа промишленост, в това число на инженерен център за работа по плана за народен военен аероплан.

Ердоган посочи, че до момента в който преди 20 години броят на плановете в отбранителната индустрия на странатае бил единствено 62, през тази година броят им надхвръля 750. Той сподели, че Турция е една от 10-те страни, която строи личен военен транспортен съд.

Той уточни, че в производството на безпилотни самолети и бойни безпилотни самолети Турция е измежду първите три страни в света. Ердоган посочи също, че бюджетът на плановете в отбранителната индустрия е повишен от 5,5 милиарда $ на 75 милиарда $.

Да развиваме и да укрепваме нашата отбранителна промишленост ще продължи да бъде наш приоритет, акцентира Ердоган, представен от Анадолската организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР