Във временно окупирания Крим е повреден основният артилерийски склад на

...
Във временно окупирания Крим е повреден основният артилерийски склад на
Коментари Харесай

Унищожен е с ракети ATACMS основният артилерийски склад на летището в Белбек, Крим

Във краткотрайно окупирания Крим е развален главният артилерийски склад на военното летище в Белбек. Това заяви вечерта на 15 май партизанското придвижване " АТЕШ ".
 
" Агентите на " АТЕШ " измежду военните на летището в Белбек оповестяват за тъкмо попадение и многочасова следваща експлозия на главния склад с ракетно и артилерийско оръжие (в/п 80189) ", се споделя в известието, оповестени в Telegram канала на придвижването.
 
Отбелязва се, че множеството ракети за самолетите Су-27, Су-30 и МиГ-31, които тероризират украинските градове, са били съхранявани в този склад. " Регистрирани са и обилни вреди по инфраструктурата на летището вследствие на вторична експлозия ", прибавят от " ДАЕШ ", представени от УНИАН.
 
Припомняме, че през нощта на 15 май в Крим имаше голям брой детонации. Те са локализирани тъкмо в региона на летището в Белбек.
 
Какво се базира на това летище?
Анализаторите на Defense Express означават, че в тази авиобаза има доста съветски самолети. В оповестените по-рано изображения могат да се видят общо 24 самолета и шест хеликоптера.
 
От тях 10 Су-27/30, 4 МиГ-31, 6 МиГ-29, 3 Л-39, 4 Ми-8, 2 Ко27/29, 1 Су-25. Експертите допускат, че по време на офанзивата ATACMS са блъснали най-вече МиГ-31.
 
Авиационният специалист Богдан Долинс също означи, че самолетите с ракети Х-47М2 " Кинжал " евентуално също са изумени.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР