Турският президент Реджеп Тайип Ердоган издигна идеята за ислямска мегабанка,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган издигна идеята за ислямска мегабанка,
Коментари Харесай

Ердоган се размечта! Издигна идеята за ислямска мегабанка

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган издигна концепцията за ислямска мегабанка, основана на онлайн платформа, която би могла да отговори на потребностите от ликвидност на ислямските финансови институции, както и на потребностите от финансиране на инфраструктурни планове, оповестява Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган уточни това по време на видеоконференция на Д-8 (Developing 8, организацията за икономическо съдействие, в която вземат участие Бангладеш, Египет, Индонезия, Иран, Малайзия, Нигерия, Пакистан и Турция). Той съобщи председателството над организацията (Турция бе ръководител от 2017 г.) на Бангладеш.

Ердоган прикани също страните от мюсюлманската организация Д-8 да употребяват повече локални валути при търговията между тях.

С цел да предпазим страните си от опасности за валутите е значимо да се фокусираме върху търговията с локални валути, сподели Ердоган.

Той приказва и по отношение на пандемията от COVID-19. Турският президент съобщи, че разработваната в страната ваксина ще бъде предоставена за прилагане от всички, които пожелаят.

Ще предоставим имунизацията за богатството на цялото човечество, никой няма да бъде зарязан, сподели Ердоган, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган акцентира също, че страните от Д-8 би трябвало да се съсредоточат върху произвеждане с висока добавена стойност, основано на високи технологии за мощен и резистентен напредък.

В декларация от Дака, призната в края на видеоконферентната среща на Д-8, страните са удостоверили волята си за битка против расизма, дискриминирането, ксенофобията и ислямофобията във всичките им форми, заяви Анадолската организация.

В декларацията е изразена признателност към президента Ердоган за лидерската му роля и старания в поддръжката на задачите на организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР