Туристите от бедна България са много по-важни за търговците на

...
Туристите от бедна България са много по-важни за търговците на
Коментари Харесай

В Одрин искат българи, а не гастарбайтери

Туристите от бедна България са доста по-важни за търговците на Одрин от турските гастарбайтери, които тези дни идват от богатите западноевропейски страни в родината си за летните отпуски. Това е главният извод от новините на локалните медии от пазарите в Одрин, съобщи 24rodopi.com.

„ От към седмица българските туристи не идват в Одрин. Това тормози търговците. В момента вътрешната ни търговия е в застой, стопанската система ни е разрушена, в случай че българите не се върнат на борсите, ще изпаднем в тежка обстановка “, разяснява пред организация ANKA Зия Йълдъръм, който има обект в Бостанпазаръ, едно от най-посещаваните места от идващите на пазар от България.

Потокът от нашенци към Одрин спря най-много поради идващите от Западна Европа гастарбайтери, които провокират големи тапи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле. Освен това има фрапантен растеж в цените по отношение на тези от пролетта, а огромна част от обичайно пътуващите на юг за извършване на покупки нашенци са на почивки по морските курорти на Гърция.

„ Граничните тапи, които са присъщи за юли и август, отдръпнаха клиентите от България. Те не могат да дойдат, тъй като чакат доста време на границата. Работата ни също спря. Те споделят: „ Не можем да дойдем, тъй като вратите ви са задръстени. Изглежда, че това безмълвие по пазарите ни ще продължи още два месеца ", споделя търговецът Кемал Армутлу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР