Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми тримата ало измамници,

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми тримата ало измамници,
Коментари Харесай

Поне четири са жертвите на арестуваните в Пловдив “ало“ измамници

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени тримата " ало " измамници, принудили възрастни пловидвчани да им дават пари. Арестуваните мъже са на 47 година, на 41 година, и  на 26 година

Те са с повдигнати обвиненич, че че в интервала от 23.04.2024 година до 27.04.2024 година в Пловдив, в изискванията на продължавано закононарушение, като помагачи, посредством осъществяване на телефонни измами, са получили от потърпевшите четири дами, на възраст 68 година, 89 година, 84 година и 64 година, общо сумата от 30 500 лв..  

Пострадалите дами живеели на разнообразни адреси в Пловдив. Всяка една от тях получила телефонно позвъняване от чужд мъж. Пред тях той твърдял, че те били включени в описи на телефонни измамници, които щели да им се обадят и да им изискат пари. Непознатият мъж обяснил, че дамите ще се „ спасят “, в случай че авансово предадат парите, тъй като предстояло провеждането на полицейска акция за задържането на измамниците. Жените си съгласили, като им било дадено парите да им бъдат върнати, което не се случило. Така една от тях сложила 20 000 лв. в найлонова торба и ги пуснала през терасата на жилището си на тримата обвинени. По същия метод и другите потърпевши им предали поисканите пари. Общата сума, с която са ощетени четирите дами, е 30 500 лв.. Подаден е бил сигнал в полицията. Тримата обвинени били арестувани в региона на гр. София, като до там се придвижили с такси.

По делото се правят дейности по следствието. Мъжете са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР