Тук ще разгледаме няколко навика на щастливите хора, които те

...
Тук ще разгледаме няколко навика на щастливите хора, които те
Коментари Харесай

6 полезни навика на щастливите хора

Тук ще разгледаме няколко навика на щастливите хора, които те практикуват, без даже да го осъзнават. Всички щастливци имат ежедневни привички, които практикуват и способстват за тяхното задоволство. Според античната източна философия, щастието може да бъде уловимо, действително и същинско, в случай че го откриваме в ежедневните неща. Радостна вест е, че всеки от нас може да развие тези привички с повече непримиримост, осъзнатост и предпочитание.

Тук ви споделяме 6 ежедневни навика, които щастливите хора практикуват всеки ден. Ако сте подготвени за дребна доза наслада, потопете се в тайната на щастието.

 6 потребни навика на щастливите хора

 infomax-logo-50-15-HW Д

Ето кои са 6 потребни навика на щастливите хора:

1 Осъзнатa заран

Тайната на същински щастливите хора, е че те стартират деня си вярно. Какво значи това? Нямате потребност единствено от утринна рутина и съблюдаване на ритуали, а от осъзнаване на деня.

не бързат, потапят се в утрото деликатно, с мисъл за идния ден. Те отделят време за медитация, пауза, време за осъзнато дишане, водят дневник, чаша кафе, което дефинира желанията им за деня. Важно е да не бързате, а да приемете новия ден със схващане и подготвеност. Този съзнателен метод оказва помощ за развиване на позитовното мислене и дава звук на целия ден.

 6 потребни навика на щастливите хора 6 потребни навика на щастливите хора Снимка: https://www.freepik.com/

Осъзнатото утро е доста значимо, с цел да се настроите към вътрешното си аз и да се подготвите за дилемите на деня. Това е дребна част от 6 навика на щастливите хора, само че тя може да има огромни резултати, когато се практикува всекидневно.

2 Внимателна връзка

Да споделяме е доста значимо за нашия живот. Внимателно ли поддържаме връзка?

Щастливите хора имат положително умеене да поддържат връзка деликатно. Когато споделят, те слушат деликатно, ангажират се, а освен слушат и приказват. Щастливите хора участват осъзнато в диалога и ценят изкуството на положителната връзка.

За да спазвате деликатна връзка, би трябвало да владеете вашите думи, звук и език на тялото. Трябва да знаете силата на мълчанието и по кое време би трябвало да говорите, и по кое време да слушате. Трябва да изразявате себе си почтено и намерено, като проявявате съпричастие.

 6 потребни навика на щастливите хора 6 потребни навика на щастливите хора
Снимка: https://www.freepik.com/

Това деликатно другарство оказва помощ за поддържането на по-здрави взаимоотношения, а също по този начин способства доста за персоналното благополучие на индивида. Ние постоянно сме били обществени същества и връзката ни с другите играе решаваща роля за цялостното ни благополучие и благоденствие.

 

3 Благодарност

Благодарността играе значима роля за нашето благополучие. Щастливите хора практикуват признателност всеки ден за всичко и даже за най-малките неща. Те отделят време, с цел да благодарят за това, което имат, а не да се терзаят за това, което им липсва. Този взор на нещата оказва помощ за поощряване на възприятието за обилие и задоволство.

Не всичко в живота е съвършено. Но когато оценяваме нещата, които имаме и сме признателни, можем да създадем оптимистична вероятност и да се любуваме на всичко, което животът ни предлага.

4 Приемане на себе си и другите

Източната философия и будизма се занимават с тематиката за приемането. Не инцидентно, въпросът за приемането е постоянно срещан при щастливите хора. Те одобряват себе си и другите такива, каквито са. Те са положителни към себе си, ценят мощните си страни и одобряват слабостите си. Те не се пробват да бъдат съвършени, а одобряват своята характерност.

Един от 6 навика на щастливите хора е, че те одобряват освен себе си, а и другите. Те схващат, че всеки човек следва собствен неповторим път и всеки има мощни и слаби страни като персона.

Това приемане основава чувство за естетика в самите тях и техните взаимоотношения. Те са освободени от съпоставяне и рецензия, което им разрешава да изпитат същинско благополучие.

5 Развиване на съчувствие

Състраданието играе значима роля в живота на същински. Те демонстрират съчувствие освен към другите, само че и към себе си. Те осъзнават, че всеки води лична битка и се отнасят към себе си и към другите с схващане.

Състраданието ни кара да протегнем ръка, да разберем и да помогнем. Позволява ни да бъдем съчувствени към болката на другите, както и нашата лична. Така ние лекуваме рани и сътворяваме по-ценни и здрави връзки.

6 Смислен живот и минимално его

Щастливите хора имат позитивен принос в живота и резервират минимално его. Тези хора схващат смисъла на приноса към света и удовлетворението, което идва от това. Те се стремят да осмислят живота си, като влияят върху другите по позитивен метод.

В същото време щастливите хора държат егото си под надзор. Те не разрешават на гордостта или самочувствието да замъглят техните дейности и преценки. Те са скромни в своите достижения и не се подлагат на критика за своите провали. Този баланс сред смисъл и его, им оказва помощ да водят щастлив живот.

 6 потребни навика на щастливите хора 6 потребни навика на щастливите хора
Снимка: https://www.freepik.com/

Заключение

За да се самоусъвършенствате и да постигнете благополучие, практикувайте тези 6 навика на щастливите хора. Оказва се, че същинското благополучие не общ брой от приказни случки и големи достижения. Щастието е по-скоро отношение към живота, към ежедневните привички, мислене, настройка към себе си и другите.

От това дали започваме деня си осъзнато и деликатно, дали сме признателни, дали сме съпричастни, дали споделяме вярно, зависи дали ще имаме шастлив и пълностоен живот.

Всичко, което ви би трябвало е обич към себе си, малко внимание и приемане.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР