Любовта безспорно е едно от най-красивите чувства и едва ли

...
Любовта безспорно е едно от най-красивите чувства и едва ли
Коментари Харесай

Ето защо винаги се влюбвате в неподходящия мъж

Любовта несъмнено е едно от най-красивите усеща и надали има човек, който да не желае да обича и да бъде обичан.
Но сляпото ѝ гонене може да се трансформира в самоцел и да ви накара да проектирате черти на характера в избрани хора, които в действителност не ги имат. Защо неведнъж имате възприятието, че сами попадате в капан и се влюбвате в несъответствуващия? Ето и няколко вероятни отговора:

Не се обичате задоволително
Ако вие не обичате себе си, никой различен няма да го направи вместо вас. Освен в случай че не се обичате и не се приемете такива, каквито сте, в никакъв случай няма да получите любовта, на която се надявате. Трябва да се опитате да се изправите пред демоните си и да излекувате прочувствените си рани. В противоположен случай не можете да се надявате да обичате някого по верния метод. Когато сте прочувствено засегнати и се страхувате да се изправите против болката си, вие в действителност я влошавате. Избягването на болката ви или погребването ѝ в никакъв случай няма да ви накара да се почувствате по-добре. Напротив – вие ще продължите да се влюбвате в неверните хора, тъй като разчитате на тях, с цел да се чувствате по-добре. Надявате се, че те ще ви дадат любовта, която не сте в положение да си дадете. Но любовта не работи по този начин. Първо би трябвало да обичате и почитате себе си, с цел да може някой различен да почувства същото към вас. Само тогава ще получите любовта, която сте търсили цялостен живот.

Вие сте прекомерно импулсивни
Оглеждате се и виждате всички в постоянни връзки или бракове. Всички те наподобяват толкоз щастливи и късметлии, че се имат един различен, а любовта, която споделят, ви кара да желаете и вие да имате това в живота си. Въпреки че се радвате за тях, това от време на време ви кара да се чувствате самотни и необичани. Това ви тласка да се втурвате във връзки с хора, които може да не търсят нищо съществено, само че вашата импулсивност ви пречи да видите истината. Тъй като търсите обич, в последна сметка си падате по неверните хора. Любовта в никакъв случай не може да бъде прибързана, нито може да бъде насилена. Трябва да сте търпеливи, в случай че желаете същинска обич в живота си. Любовта ще пристигна при вас, когато сте подготвени. И най-важното, ще пристигна при вас, когато минимум очаквате.

Надявате се, че „ неверният “ ще се промени
Дълбоко в себе си знаете, че индивидът, с който имате връзка, в никакъв случай няма да се промени, само че продължавате да се убеждавате, че в последна сметка всичко ще си коства. Оптимизмът е положително качество, само че има разлика сред това да си оптимист и да си подведен. Любовта не би трябвало да се свежда до това да се променяте един различен, нито да сте сигурни, че вашият сътрудник е тъкмо като вас. Ако не можете да го приемете подобен, какъвто е, значи сте с него по неверни аргументи. От друга страна, в случай че той не ви почита задоволително, с цел да желае да работи върху себе си и върху отрицателните неща, които ви тормозят и ви нараняват в него – вие просто не сте задоволително значими за този човек.

Проектирате заблуда за вашите идеали, вместо да виждате другите хора такива, каквито са
Наистина ли сте влюбени? Или просто сте влюбени в концепцията да сте влюбени? Обичате ли колегата си? Или просто сте влюбени в илюзията си за това кой е той? Обикновено се влюбваме в неверните хора, когато сме толкоз обхванати от илюзиите си, че ставаме слепи за същинския темперамент на индивида, с който сме интимни. В тази обстановка все едно използваме всеки разполагаем човек, в който можем да се вкопчим, с цел да изпълним някаква фантазия или блян, които той може в никакъв случай да не успее да задоволи. Искаме от него неща, които той в никакъв случай не би могъл да ни даде. Искаме да го превърнем в индивида, който в никакъв случай не може да бъде. За да намерите същинското благополучие, би трябвало да приемете истината за другите хора. Това е единственият метод да оставите в предишното тези, които не желаете, и по-късно да си дадете шанса да намерите някого, който в действителност желаете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР