Ако трябва да се търси проблем на сегашното поколение, този

...
Ако трябва да се търси проблем на сегашното поколение, този
Коментари Харесай

6 начина да се справите със забързаното ежедневие

Ако би трябвало да се търси проблем на настоящето потомство, този със забързаното всекидневие е много сериозен. Всичко би трябвало да се случи мигновено, времето минава като момент и, когато се обърнете обратно, към този момент половината година е зад тила ви. Да се научите да живеете сега значи, че би трябвало да се научите и да присъствате – това е едно и също нещо.

Може би познавате термина „ наличие “ като осъзнатост или като нещо, което изпитвате по време на медитация. Когато присъствате, не мислите, а просто сте свързани с момента. Но опитите да се изрази с думи наличието, което е форма на мислене, постоянно ще бъдат сложни. Първо, не става дума за намигване отвън съзнанието. Всъщност наличието е такова, каквото звучи – да си обвързван с момента – е форма на умишлено концентриране и взор върху забързаното всекидневие.

В цифровия свят обаче постоянно тълкуваме фокуса като дарба за „ мултитаскинг “ на доста разнообразни неща по едно и също време, в това число на мигновените ни текстови известия и имейли. В тези положения обаче вниманието ни в действителност е раздвоено. Така че в този случай наличието значи по-скоро да можете да останете в самия миг, в който се намирате, вместо да се паникьосвате за предишното или да се тревожите за бъдещето.

 

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Ето няколко метода да се справите със забързаното всекидневие:

Мислете положително

Живеенето сега допуска да виждате позитивната страна на живота. Ако постоянно сте отрицателно настроени и си мислите, че всичко е извънредно, тогава не живеете същински сега и забързаното всекидневие може да ви погълне. Живеете в личната си глава. Ако имате позитивен взор върху живота, тогава в никакъв случай няма да ви попречи да го видите подобен, какъвто е, или да му се насладите оптимално.

 6 метода да се справите със забързаното всекидневие 6 метода да се справите със забързаното всекидневие

Обичайте като луди

Престанете да се възпирате от любовта и живейте в сегашното. Да бъдеш уязвим и да се изложиш на отменяне са две доста страшни неща. Забързаното всекидневие може да ни попречи да се насладим на любовта. Но ние твърдим, че в случай че в никакъв случай не свалите гарда си, с цел да бъдете същинският себе си и да рискувате да се оставите отворени за любовта, няма по какъв начин да я изпитате.

Любовта е едно от нещата, които карат света да се върти. И в случай че желаете да живеете сега, позволете си да бъдете уязвими, обичайте като луди и престанете да се страхувате от отменяне, като сложите сърцето си на масата. Почувствайте любовта и макар забързаното всекидневие направете опит да обичате. Тогава всичко става по-приятно.

Считайте всеки ден за финален

Животът е къс и забързаното всекидневие може да го трансформира в момент. Какво бихте създали, в случай че през днешния ден беше последният ви ден? Със сигурност нямаше да гледате на него по метода, по който гледате на всекидневието си. Опитайте се да изживявате всеки ден по този начин, като че ли е последният, който ви остава. Когато имате гледната точка, че животът не е постоянно свършващ, а поредност от моменти, които не са безкрайни, се научавате да цените това, че в никакъв случай не приемате нито един миг за даденост. Това ви кара да живеете в сегашното и да се възползвате от всичко, което животът може да ви предложи.

Опитайте се да върнете наивността

За да живеете в сегашното, оставете предишните си прекарвания и посрещайте всеки нов ден по този начин, като че ли е първият ви. Почерпете ентусиазъм от това по какъв начин децата гледат на новите обстановки с учудване и любознание. Това значи да подхождате даже към най-обикновените на пръв взор неща с възторг и дарба всякога да виждате нещо ново. Това може да трансформира денят ви в освен това от забързаното всекидневие.

 6 метода да се справите със забързаното всекидневие 6 метода да се справите със забързаното всекидневие

Не се въздържайте

Да живеете сега значи да не се въздържате и да не се държите обратно. Случвало ли ви се е да се спрете да се усмихвате прекомерно доста или да пеете прекомерно мощно? Това са все ограничения за самоконтрол, които ни пречат да живеем сега. Ако желаете да живеете пълноценно, освободете се от границите, които ви възпират да не прекалите и да се оставите на момента.

Спрете да се тревожите

Притеснението е едно от най-непродуктивните държания. В забързаното всекидневие няма място за нещо сходно. Притеснението е страст, която би трябвало да ни спре да вършим неща с последствия, само че някои терзания се постановат единствено на себе си и с нищо не ви оказват помощ да оцелеете. То единствено ви пречи да процъфтявате. За да живеете сега, спрете да се тревожите по кое време ще свършат хубавите времена и се запазете за момента, в който пътуването ще завърши. Просто тръгнете с него!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР