Цяла седмица милиони руснаци гласуваха за реформиране на конституцията на

...
Цяла седмица милиони руснаци гласуваха за реформиране на конституцията на
Коментари Харесай

Руснаците гласуват конституционните промени на Путин, без той да говори много защо ги прави

Цяла седмица милиони руснаци гласоподаваха за реформиране на конституцията на страната. Много от тях използваха изборни секции, сложени навън, по дървета и паркови пейки, съобщи BBC, представена от БГНЕС.
Гласуването беше поощрено с томболи с награди, даващи късмет гласуващите да завоюват всичко - от ваучери за извършване на покупки до кола или апартамент.
Опозиционните водачи отхвърлиха целия развой като фарс, траял цяла седмица без подобаващ мониторинг или самостоятелен надзор.
Но за Кремъл измененията са от жизненоважно значение. Гласуването ще разчисти пътя на Владимир Путин да остане на власт до 2036 година, в случай че реши. Не че президентът на Русия го загатна в обръщението си към нацията преди последния ден на гласоподаване.
" Гласуваме за страната, в която желаеме да живеем... и която желаеме да завещаем на децата си ", съобщи Путин, застанал под гигантска, призрачна нова скулптура на руски боец, с цел да подчертае " патриотичната " тематика, която пронизваше предизборната акция.
Най-големият ремонт на конституцията на Русия от 1993 година насам - това гласоподаване частично е за установяване на визията на Владимир Путин за Русия: изтъкване на полезностите и целите, които той постановяваше през последните две десетилетия в Кремъл.
" Путин не може просто да каже: " Трябва да направя всичко допустимо, с цел да остана на власт! Хората се пробват да скрият същинските си дейности зад нещо по-грандиозно и положително. Затова той споделя вместо това: " Искам да основа велика Русия и да остана във властта ", съобщи Татяна Становая, началник на политически мозъчен концерн.
Новата конституция включва текстове, насърчаващи патриотичното обучение, възбраната за еднополовите бракове и прибавя категорично споменаване на Бог - всичко това е в сходство с възходящия културен консерватизъм на ръководството на Владимир Путин.
Тези " идеологически " текстове, наред със " обществените " като гаранции за минимална заплата, са измененията, интензивно обсъждани в държавната телевизия и от страна на известните персони, подкрепящи властта.
За разлика от това, измененията, която разрешава на Владимир Путин да рестартира часовника на неговото управление на страната, когато сегашният му мандат завърши през 2024 година съвсем не се загатва. Те бяха изцяло оставени от първичната информация за гласуването.
А какви са тези промени - научете в материала: " Как Путин ремонтира конституцията по собствен облик и сходство "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР