Брад Лайткеп, главен оперативен директор на OpenAI, говори на глобалната

...
Брад Лайткеп, главен оперативен директор на OpenAI, говори на глобалната
Коментари Харесай

След една година сегашният ChatGPT ще изглежда смехотворно зле, казва директорът на OpenAI

Брад Лайткеп, основен действен шеф на OpenAI, приказва на световната конференция Milken Institute за бъдещето на компанията и нейните проекти по отношение на идващите 6-12 месеца. Според него актуалните системи за изкуствен интелект (AI) като ChatGPT са „ смехотворно зле “ спрямо това, което следва на човечеството. Той акцентира, че бъдещите версии на AI ще бъдат толкоз напреднали, че ще трансформират самата същина на потребителското взаимоотношение.

Лайткеп разказа актуалната версия на ChatGPT като начален стадий в еволюцията на AI, предопределен да извършва елементарни задания. „ Мисля, че след една година ще погледнем обратно и ще разберем какъв брой несъвършенни са били те “ — сподели Лайткеп, когато го попитаха за бизнеса на OpenAI след 6 до 12 месеца. В бъдеще той планува еволюцията на AI към по-сложни задания, където изкуственият разсъдък ще се трансформира в отличен сътрудник, кадърен да поддържа връзка при равни условия с хората, като другар или сътрудник.

В допълнение към софтуерните аспекти, Лайткеп разяснява обществените последствия от развиването на AI. Той опроверга концепцията, че развиването на ИИ ще докара до всеобщи съкращения на хората, като твърди, че новите основани на изкуствен интелект системи, в противен случай, ще предизвикат търсене на свободни позиции, които към момента не съществуват. Според него стопанската система ще стане по-разнообразна и устойчива, а пазарът на труда ще се приспособява към софтуерните промени.

В светлината на тези изказвания е забавно, че изпълнителният шеф на OpenAI, Сам Алтман, също приказва по отношение на бъдещето на ChatGPT на семинар в Станфордския университет, наричайки GPT-4 най-глупавия модел, с който хората в миналото ще би трябвало да работят в бъдеще. Подобни изказвания евентуално загатват, че бъдещите актуализации на ChatGPT ще трансформират играта и ще доведат до обилни усъвършенствания във функционалността на продуктите на OpenAI.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР