Цветове и гледки от един от двата пъпа на света

...
Цветове и гледки от един от двата пъпа на света
Коментари Харесай

Цветове и гледки от Истанбул!

Цветове и гледки от един от двата пъпа на света - космополитния град, който е на една ръка разстояние! Истанбул - град на контрасти, многопластова история и на разнолика хубост. 

Развитието на Истанбул е удивително и впечатляващо. И като размер, и като население (20 млн.), и като стопанска система. Изключително градско обмисляне, отличен превоз, съвременен град със непокътнати обичаи, остаряла архитектура и взор в бъдещето. Град, който умерено може да твърди, че е в Европа, тъй като стопанската система на града работи за редица европейски клиенти - като произвеждане, аутсорсинг, връзки. 



Град на контрасти

Долмабахче - заслужен да се подреди по хубост до дворци като Версай и Шьонбрун, тъй като е юридически по тяхно сходство. Но с сексапил, който нито Версай, нито Шьонбрун имат - Босфора.  

От тази хубост за броени минути се озоваваш в друга галактика, в която от глъчката по улиците може да те заболи главата, а безредното придвижване и непрекъснатия звук от клаксоните - на коли, таксита, мотористи, рейсове, дори трамваи - може да трансформира разходката в тестване. 



Въпреки това Истанбул е пъстър и доста занимателен, в случай че успееш да видиш разнообразието на живота - от забързаните работещи хора, през търговеца на сладолед, който прави акробатични трикове с всяка фунийка, до небързащите за на никое място риболовци на моста на Златния рог! 

Разгледайте галерията!
А знаете ли от кое място идва изразът " турско кафе "?


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР