ЦСКА застава зад Амос Юга след расисткия скандал в мача

...
ЦСКА застава зад Амос Юга след расисткия скандал в мача
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ЦСКА: Осъждаме грозната постъпка на Манолев

ЦСКА застава зад Амос Юга след расисткия скандал в мача с " Пирин ", осъждайки държанието на Станислав Манолев. Позицията на " армейците " съобщи пред bTV изпълнителният шеф на клуба Филип Филипов.

Той изрази вяра, че способените органи ще свършат правилно работата си по случая. Филипов недоумява по какъв начин може Юга и треньорът Стойчо Младенов да са чули едно, а Манолев да твърди друго.

" Позицията на клуба е следната: осъждаме държанието на Станислав Манолев в мача от през вчерашния ден. Това са просто едни неприемливи неща, които не би трябвало да се случват в спорта, във футбола и изобщо в живота. Футболът е една прелестна игра, в която има доста геройство, доста темперамент и не би трябвало да има обиди на расова основа. Загубите би трябвало да се одобряват. Ние ще оставим способените органи да си свършат работата. Надяваме се делегатът и съдията правилно да са отразили обстановката. Просто не можем да разберем и не желаеме да се случват тези неща. Още повече от потвърдени футболисти с огромен опит. Не разбирам и един състезател, който аз персонално доста одобрявам, като Станислав Манолев, по какъв начин може да провокира подобен скандал. ", разяснява Филипов.

Снимка: Lap.bg

" Съдиите и делегата по случая бяха на задоволително близко разстояние, с цел да схванат какво става, да чуят обидите на Манолев към нашия състезател. Аз не съм ги чул, тъй като бях горе в трибуните, само че имам цялостно доверие на нашия играч Юга и старши треньора Стойчо Младенов, които бяха наоколо до обстановката. И по тази причина мисля, че делегатът и съдията би трябвало оптимално правилно да са отразили случая. "

" Това, което аз научих е, че Манолев го е обидил на расова основа, употребявайки на британски думата “monkey”. Аз съм уверен, тъй като вярвам на нашия играч и нашия треньор. Аз персонално не съм ги чул думите на Манолев. На Манолев британският или му е доста добър или доста слаб. Не може Юга и треньорът да са чули едно, пък той да споделя друго. "

Снимка: Lap.bg

" От човешка позиция желаеме по този метод да изразим нашата позиция, тези неща да не се повтарят да не се случват по нашите игрища. Целият свят се бори против расизма. Това просто е неприемливо в спорта и във футбола. Аз не съм индивидът, който издава наказванията и взема решение какво да бъде наказването, само че мисля, че би трябвало да бъде оптимално строго. Пак споделям - неприятното е, че тази постъпка е предизвикана от един умел играч, някогашен футболист на ЦСКА, някогашен национал, който дава доста неприятен образец на останалите футболисти. Такива хора би трябвало да дават позитивен образец, а не по този метод. "

" Това е въпрос на образование, въпрос на разсъдък. Не единствено ЦСКА, целият свят се бори против расизма. Не може в 21-ви век да има такива връзки и такива обиди. Трябва наложително да откри метод да се извини на Юга. Вече Юга е въпрос нали доколко ще одобри извинението му и оттова насетне да се преценява със своите действия, тъй като той е фигура в нашия футбол, минал е през ЦСКА, минал е през националния тим. Не може да дава подобен образец на останалите футболисти. Постъпката му е грозна, доста грозна! "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР