ЦИК изтегли жребия за номера на бюлетината на 27 партии,

...
ЦИК изтегли жребия за номера на бюлетината на 27 партии,
Коментари Харесай

ГЕРБ видя 12-а победа, БСП 1 място и 8 евродепутати

ЦИК изтегли жребия за номера на бюлетината на 27 партии, обединения и самостоятелни претенденти, регистрирани за евровота.

Водачи на листи, депутати и партийни водачи извършиха фоайето и стълбите в боязън да гадаят по нумерологията и естествено, както постоянно на чоп за избори, всички до един се видяха спечелили със съдружник - ориста.

От стълбите процедурата по изтегляне на номерата следиха Цветан Цветанов, паралелно до Илхан Кючук, а няколко стъпала по-нагоре очакваше своето число и лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки. Недалеч от тях водачът на АБВ Румен Петков чакаше да чуе, че някогашната алена " Коалиция за България " е сграбчила десетката.

Сочените за любимци ГЕРБ и Българска социалистическа партия бяха напрегнат до последния миг, откакто техните номера - 12 и 18, бяха изтеглени в самия край на жребия.

ГЕРБ видя 12-а победа в жребия с едноименния номер на бюлетината, разчете знака зам.-шефът на партията Цветан Цветанов. Българска социалистическа партия също се видя победител и разчете нумерологията в цифрата на бюлетината в своя изгода - единицата означавала, че ще победят, а осмицата - че ще вкарат 8 евродепутати. Реално обаче бюлетина номер едно сграбчи обединението " Патриоти за Валери Симеонов ".

" Номер едно, най-хубавият номер ", възкликна Валери Симеонов, а незабавно след оповестението на неговото число някой от политиците на стълбите промърмори: " Означава %, който ще вземе ". Симеонов пък е подготвен да загърби хубавите български дами, единствено и единствено да отиде в Европарламента. " Няма по какъв начин, всеки би трябвало да направи някакви жертви ", засмя се той в на репликите, че ще би трябвало да зареже родната политика, българските дами и Черноморското крайбрежие. Плътно зад него на 3-то място се подредиха съдружните му сътрудници от ОП- Вътрешна македонска революционна организация. Водачът Джамбазки съобщи, че те не разчитат на нумерологията, само че номерът е добър и може да значи трима евродепутати.

Движение за права и свободи пък видя в цифрата 20 годишнината от основаването на младежката си организация. " А на тази акция ние разчитаме на младите ни претенденти, както и на техния професионализъм ", откри символиката третият в листата Илхан Кючюк.

" Доволни сме, ние не сме нумеролози от школата на Питагор ", сподели лидерът на листата на " Атака " Георги Димов, която взе номер 14.

Веселин Марешки пък се размечта за двама или трима депутати, откакто неговата ВОЛЯ изтегли номер 23. " Доволни сме, даже и жребият демонстрира съмнението сега в нашето показване - дали ще бъдем двама или трима в Екологичен потенциал ", заложи на символиката аптекарският необут.

Прецедент на тези избори ще бъде и присъединяване на две арестантки  - скандалната бизнес дама Евгения Банева и наказаната за подкупничество някогашна кметица Десислава Иванчева.

Компанията на Христо Иванов и Атанас Атанасов пък изтегли съдбовния номер 13, който техните пратеници разчетоха като " любим 13 ".

Ето и листата за евровота по ред на номерата:

1. Патриоти за Валери Симеонов, коалиция
2. Път на младите, коалиция
3. Вътрешна македонска революционна организация
4. Ваня Григорова, самостоятелен
5. Партия на зелените
6. Политическа партия ВОЛТ
7. Николай Ненчев, самостоятелен
8. Венислава Атанасова, самостоятелен претендент
9. Възход
10. Коалиция за България
11. Десислава Иванчева, самостоятелен
12. ГЕРБ
13. Демократична България
14. АТАКА
15. Минчо Христов, самостоятелен
16. ДОСТ
17. Пряка народна власт
18. Българска социалистическа партия за България
19. Политическа партия Глас национален
20. Движение за права и свободи
21. Движение Заедно
22. Българско национално обединяване
23. ВОЛЯ
24. Движение 21
25. Христо Симеонов, самостоятелен
26. Движение Презареди България
27. Възраждане
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР