Цените на самолетните билети от московските летища до малкото градове

...
Цените на самолетните билети от московските летища до малкото градове
Коментари Харесай

Къде и кога могат да избягат руснаците

Цените на самолетните билети от московските летища до дребното градове зад граница, до които летят самолетните компании, доближиха невероятни равнища. Проверка на ФАКТИ откри, че в околните дни няма свободни места до всички въпросни задгранични дестинации.

Така да вземем за пример, полетите от московското летище „ Внуково “ до Истанбул на турския народен транспортьор са по 5 дневно в околните няколко дни. Билети не могат да бъдат закупени даже в бизнес класа. Първата допустима алтернатива е за 1 октомври в икономична класа, като има единствено 2 останали места, а цената на еднопосочен билет е 1442 EUR.

Повече часови варианти има след 5 октомври. Билетите в бизнес класа са съвсем разпродадени и след тази дата на цена от 2995 EUR за еднопосочен билет.

Полетите от Москва до една от най-атрактивните за руснаците турски дестинации Анталия също са цялостни. В идващите дни има по 20 полета дневно, като 10 от тях са директни, а останалите с прехвърляне през Истанбул. Най-ранната дата, за която има към момента билети е 28 септември. Има по 2-3 свободни места за няколко от полетите. Всички те са в икономична класа. Цената на еднопосочен билет е 1500 EUR.

От 29 септември полетите Москва – Анталия фрапантно понижават, като в някои дни са единствено по 2 дневно. В икономична класа местата за заети до 3 октомври. В бизнес класа са останали още няколко билета на цена от 3030 EUR.

Аналогична е картината и до другата известна измежду руснаците дестинация – Бодрум. В околните дни директният полет е единствено 1 дневно. Останалите 7 са през Истанбул. Билети няма нито в икономична, нито в бизнес класа до 29 септември, когато има 2 свободни места в бизнес класа на цени от 3100 EUR. Първата дата, на която има избор за покупката на билет икономична класа по дестинацията Москва-Бодрум е 4 октомври. Цената на еднопосочен билет е 1480 EUR.

Руснаците, които имат парцели по българското Черноморие, могат да доближат най-бързо до тях, преминавайки през Истанбул. Цената на полета от съветската столица до турския град е посочена нагоре. Билетът от Истанбул до Варна е 240 EUR през идващите дни. Като пада до 186 EUR в края на месеца. Полети от Истанбул до Бургас няма.

Москва-Белград е друга алтернатива за съветските жители, които желаят да изоставен страната. Справка в уеб страницата на националния авиопревозвач на западната ни съседка демонстрира, че полети до края на септември няма. Първият вероятен подобен е на 14 октомври, а цената е 888 EUR. Най-скъп е еднопосочният билет на 16 и 22 октомври – 1600 EUR. В интервала 26-29 октомври има всеки ден полети Москва-Белград. Цената е 900 EUR.

Руският народен транспортьор прави полети до Ереван. Първата дата, за която могат да бъдат купени билети до арменската столица е 2 октомври. Цената е 827 EUR за еднопосочен билет в икономична класа и 1990 EUR в бизнес класа.

До 3 октомври няма и билети от Москва до Ташкент. След тази дата цената на еднопосочен билет в икономична класа е 466 EUR.

Аналогична е обстановката и с полетите от съветската столица до тази на Казахстан. Първият полет, за който има билети, е за 3 октомври, а цената в 856 EUR на еднопосочен билет. В идващите дни пада до 500 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР