Преговорите за изготвяне на глобален пакт за подпомагане на борбата

...
Преговорите за изготвяне на глобален пакт за подпомагане на борбата
Коментари Харесай

СЗО: Без глобален пандемичен пакт!

Преговорите за правене на световен пакт за подкрепяне на битката с бъдещите пандемии завършиха без план на съглашение, заяви организация Ройтерс, като се базира на източници, близки до процеса.

Според организацията договарящите от 194 държави-членки на Световната здравна организация (СЗО) се надявали да имат финален план на съглашение до края на предходната седмица, предвид на приемането на правнообвързващия текст на Световната здравна асамблея по-късно този месец. Но те спрели договарянията по текста и вместо това се насочили към създаването на „ най-хубавия метод да продължат работата по контракта – или през идващите няколко седмици, месеци или даже години ".

Преди 2 години над 30 000 българи се подписаха в самодейност на БАДЖ – Български алианс за заслужен живот, с която се упорства държавното управление да не подписва така наречен пандемично съглашение и страната ни да излезе от СЗО. На 28 юни 2022 година подписката бе импортирана в Народното събрание, само че до този миг депутатите не са я разгледали, заяви юрист Нина Ламбова, създател на БАДЖ.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР