Цените на петрола скачат днес, докато руската рубла се обезцени

...
Цените на петрола скачат днес, докато руската рубла се обезцени
Коментари Харесай

Цената на петрола скочи, руската рубла поевтиня с още 30%

Цените на петрола скачат през днешния ден, до момента в който съветската рубла се обезцени с още към 30% - до ново рекордно ниско равнище, откакто Западът наложи нови наказания на Русия поради нашествието в Украйна, включително блокирането на някои банки от интернационалната финансова система SWIFT.

Търсенето на активи убежища поддържа доходността по щатските държавни облигации, $ и йената, до момента в който еврото поевтинява, откакто съветският президент Владимир Путин подреди силите за въздържане на съветската войска, които могат да употребяват и нуклеарното оръжие на страната, да бъдат приведени в необикновен режим на бойно дежурство.

Ескалацията на напрежението ускори страховете, че доставките на нефт от втория максимален производител на суровината в света може да бъдат нарушени, което оскъпи фючърсите на Брента с 4.21 $, или 4.3%, до 102.14 $ за барел. Фючърсите на щатския лек недопечен нефт (WTI) нарастват с 4.58 $, или 5.0%, до 96.17 $ за барел.

Щатските и европейските акции поевтиняват, до момента в който акциите в Азиатско-тихоокеанския район бележат покачвания, подкрепени от растежа на Уолстрийт от петък, когато S&P 500 затвори с покачване от 2.51%, споделя пред Ройтерс Кайл Рода, пазарен анализатор в IG Australia.

"През уикенда имаше потоп от доста отрицателна информация, " споделя Рода. "Смятам, че покачването на азиатските акции няма да продължи доста поради обстоятелството, че приказваме за опасности за финансовата непоклатимост и за опасност от нуклеарна война. " "Волатилността е засилена, " споделя още той.

Е-mini фючърсите на щатския показател S&P500 регистрират намаляване от 1.57%, до момента в който тези на паневеропейския показател EURO STOXX 50 губят 2.83%.

Японският Nikkei 225 се увеличи с 0.48%, изтривайки загубата си от преди този момент. Австралийският главен показател отчиташе покачване по-рано през днешния ден, откакто преди този момент също беше на негативна територия. Индексът на китайските сини чипове CSI300 губи 0.21%.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI бележи минимално покачване от 0.09%.

Междувременно, доходността по 10-годишните щатски държавни облигации падна с към 6 базисни пункта до 1.92%. Тази по австралийските скъпи бумаги със същия период отстъпи с към 6 базисни пункта до 2.18%.

Еврото поевтиня с 0.9% до 1.1170 $ и с 0.87% до 129.065 йени, до момента в който сензитивните на риск австралийски и новозеландски долари поевтиняха с 0.66% и 0.76%, респективно.

Руската рубла падна с 29.37% до рекорден най-малко от 119 рубли за $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР