Уолстрийт джърнъл (WSJ) публикува репортаж за новата индустрия на Украйна

...
Уолстрийт джърнъл (WSJ) публикува репортаж за новата индустрия на Украйна
Коментари Харесай

WSJ: Новата индустрия на Украйна - дронове срещу руската агресия

" Уолстрийт джърнъл " (WSJ) разгласява репортаж за новата промишленост на Украйна за произвеждане на безпилотни самолети, които се употребяват за удари по съветска територия.

Според обявата украинските управляващи не могат да употребяват западно съоръжение за бомбардиране на съветски цели, по тази причина разчитат на артикули локално произвеждане.

В резултат на това в Украйна са се появили доста започващи предприятия - относително дребни компании, които създават и създават бойни дронове за украинските военни .

Авторите пишат, че този метод оказва помощ на Украйна да се опълчи на съветско навлизане, само че има своите ограничавания, защото Русия е сложила цялата стопанска система на военна основа и употребява стотици ирански безпилотни самолети камикадзе вид " Шахед ", комбинирани с ракети.

Ето за какво западните специалисти, представени от вестника, поучават Киев да дефинира кои от другите модели дронове са най-перспективни и да сътвори всеобщо произвеждане от тях.
 Русия упрекна Украйна в нова офанзива с дрон против Запорожката АЕЦ
Русия упрекна Украйна в нова офанзива с дрон против Запорожката АЕЦ

Само минути след напускането на представители на МААЕ

Един от събеседниците на вестника разпознава 19 разнообразни модела украински безпилотни летателни апарати, употребявани за удари против Русия, като измежду тях има и балони, които пускат гранати от огромна височина.
 Дрон се вряза в постройка в Белгород
Дрон се вряза в постройка в Белгород

Двама души са потърпевши

Неназован чиновник на украинското разузнаване съобщи пред WSJ, че единствено към 20% от дроновете доближават задачата си - основно поради потреблението на електронна война от страна на Русия.

Не е известно тъкмо какъв брой дрона създава Украйна, само че една от фирмите твърди, че има за цел да усили производството до към 20 % доникъде на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР