В края на предизборната кампания може да има размествания спрямо

...
В края на предизборната кампания може да има размествания спрямо
Коментари Харесай

Елена Дариева: В края на кампанията може да настъпят размествания

В края на предизборната акция може да има разбърквания по отношение на сегашните социологически изследвания.Делът на нерешилите за кого да гласоподават – към 15%, има капацитет да размести съотношенията.ГЕРБ и Движение за права и свободи " като че ли си не престават мислите ", а " Продължаваме промяната-Демократична България " като че ли се отбраняват.
Това разяснява в петък пред БНР социологът от организация " Насока " Елена Дариева.

" Създава се усещане, че ПП-ДБ е в отбранителна позиция. Синхронът сред част от останалите политически сили става все по-видим. Дори употребяват извънредно близки думи, като че ли си не престават мислите. Все по-видим е синхронът сред ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи ", посочи Дариева.

" Комуникационните неблагополучия при ПП-ДБ не са от през вчерашния ден. Политическите им съперници се възползват от тази уязвимост ", добави Дариева и във връзка метода, по който беше оповестена информацията през вчерашния ден за тежкия случай с кола на НСО, в която беше и Кирил Петков и който приключи със смъртен случай - със фотография на двата автомобила след конфликта.

Според нея акцията на Движение за права и свободи " по места е доста интензивна и не тече от през вчерашния ден ", залага на срещи с гласоподавателите по места, а електоратът на Движението е извънредно мобилизиран, още когато проведоха конгресът на Движение за права и свободи през февруари. "

За протичането на следващата предизборна акция Дариева разяснява:

" Още в дните преди празниците бяхме очевидци на своеобразен тест на реакциите – скачахме от скандал в скандал и постоянно политическите сюжети се преплитаха с престъпни. Такова преплитане е извънредно заблуждаващо – замъглява преценката на гласоподавателя, той към този момент мъчно може да следва хубавичко рационална логичност на политически избор. Тя обраства с престъпни сюжети. "

Тя предвижда, че повратният миг ще бъде към края на акцията. И че ще тогава може да настъпят разбърквания.

Към момента съгласно данните от електоралните сондажи втората позиция е за ПП-ДБ, само че без рязка преднина пред Движение за права и свободи и " Възраждане ". Дариева акцентира, че е значимо " дали тези три обединения ще се движат в пакет или една от тях ще се откъсне ".

" Има дребни обединения, към 4%-ната преграда, чиито шансове не трябва да бъдат подценявани. Такива следим както вляво – в лицето на " Солидарна България ", по този начин и в дясното политическо пространство: в лицето на " Синя България ", добави тя. 

Делът на нерешилите за кого да гласоподават – към 15%, има капацитет да размести съотношенията.

Бъдещият парламент още веднъж ще бъде фрагментиран и това отново ще допуска да се седне на масата на договарянията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР