Прогнозите на ресорното министерство много добри С оптимизъм, че това

...
Прогнозите на ресорното министерство много добри С оптимизъм, че това
Коментари Харесай

Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите

Прогнозите на отрасловото министерство доста положителни

С оптимизъм, че това лято ще е с 10 % по-добро от мощната 2023 година бе даден старт на Лято 2024 в Несебър през днешния ден. Президентът Румен Радев, кметът на Несебър Николай Димитров, регионалният шеф проф. Мария Нейкова и куп публични лица участваха на символичната гала.

Държавният глава дойде със брачната половинка си Десислава Радева тъкмо в 18 часа и пред портите на Стария град бе уместно посрещнат.

Сред формалните лица бяха вътрешният министър Калин Стоянов, този на туризма Евтим Милошев, кметовете на общините Поморие - Иван Алексиев, Приморско - Иван Гайков, Царево - Марин Киров, Средец - Иван Кичев, Карнобат - Георги Димитров, депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син, някогашните министри на туризма Илин Димитров (настоящ секретар по туризма в президентството, бел.а.), Зарица Динкова, Марияна Николова, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас Емил Павлов, дипломати и представители на туристически сдружения.

В формалното си послание кметът на Несебър Николай Димитров акцентира, че туристическият бранш е един от значимите браншове в българската стопанска система и всички, които се трудят в този бранш, заслужават почитание, а също по този начин страната посредством Министерството на туризма и общините.

„ Радвам се, че можем дружно да обявим символичното начало на туристическия сезон и да си пожелаем прелестно лято. Благодаря на първо място на кмета на Несебър Николай Димитров, който дружно с екипа си, е положил големи грижи, с цел да може този град да има прелестен тип. Исками си се повече български общини да наподобяват по този метод “, съобщи от своя страна президентът Румен Радев.

Вижте още във видеорепортажа на Флагман.бг:



Министърът на туризма Евтим Милошев е оптимист за летния сезон, по думите му всичко показвало, че идващите месеци щели да бъдат доста мощни.

„ Това не е просто безпричинно очакване. Тази година сезонът стартира с Великденските празници. Нашите упования са даже да минем този растеж от 10 %. Живеем във време, в което туристическия поток се преструктурира. Нашите най-важни туристи през това лято ще са от Румъния, Полша, Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Чехия и Словакия, б.а.), както и Германия “, разгласи Евтим Милошев.
 Областният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, до нея е вътрешният министър Калин Стоянов, а вляво - някогашният вицепремиер Марияна Николова  Част от формалните лица. На напред във времето са кметът на Средец Иван Кичев, този на Царево - Марин Киров и на Приморско Иван Гайков  Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Емил Павлов (вдясно) с началника на районно управление (на МВР) Несебър основен контрольор Коста Кирязов  Любен Дилов в диалог с министъра на туризма Евтим Милошев  Бившата министърка на турзима Зарица Динкова (със зелено) бе измежду гостите на събитието   Кметът на Приморско Иван Гайков беседва с Мартин Захариев(вляво)
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР