СИАТЪЛ (АП) — Чангпенг Джао, основателят на Binance, най-голямата борса

...
СИАТЪЛ (АП) — Чангпенг Джао, основателят на Binance, най-голямата борса
Коментари Харесай

Основателят на Binance Changpeng Zhao е изправен пред присъда; САЩ търсят 3-годишен срок за допускане на пране на пари

СИАТЪЛ (АП) — Чангпенг Джао, създателят на Binance, най-голямата борса за криптовалута в света, е изправен пред присъда във вторник в правосъдна зала в Сиатъл, където прокурорите на Съединени американски щати питат арбитър да му даде три години затвор за допускане на безотговорно пране на пари в платформата.

Zhao се призна за отговорен и се отдръпна като основен изпълнителен шеф на Binance през ноември, откакто компанията се съгласи да заплати 4,3 милиарда $ за споразумяване на свързани обвинявания. Американски чиновници споделиха, че Джао съзнателно е гледал на другата страна, до момента в който противозаконните участници са правили транзакции, подкрепящи половото малтретиране на деца, противозаконната търговия с опиати и тероризма.

„ Той взе бизнес решение, че нарушаването на закона на Съединени американски щати е най-хубавият метод за привличане консуматори, да построи компанията си и да изпълни джобовете си “, написа Министерството на правораздаването в меморандум за присъдата, подаден предходната седмица.

Адвокатите на Джао упорстват, че той...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР