Цените на петрола се задържаха почти без промяна в азиатската

...
Цените на петрола се задържаха почти без промяна в азиатската
Коментари Харесай

Цените на петрола се задържаха почти без промяна

Цените на петрола се задържаха съвсем без смяна в азиатската търговия през днешния ден поради отслабването на $ и опцията на срещата си на 5 октомври ОПЕК+ да контракти понижаване на добива, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на Си Ен Би Си.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през ноември нарастнаха с 2 цента до 88,51 $ за барел, откакто през вчерашния ден изгубиха 83 цента. Контрактите за декември се повишиха с 1 цент до 87,19 $.

Американският лек недопечен нефт с доставка през ноември добави 6 цента до 81,29 $ за барел, откакто в предходната сесия понижа с 92 цента.

Черното злато е на път да затвори първата си позитивна седмица от повече от месец. И двата сорта са с към 3 на 100 по-скъпи в края на седмицата спрямо началото й, което е първото повишаване от август насам, откакто в средата на седмица заковаха деветмесечно дъно. За целия септември спадът на Брента е с 8 на 100, а ходът му надолу е за четвърти следващ месец. За тримесечието Брентът е изгубил 23 на 100, което е първата тримесечна загуба от последната четвърт на 2021 година

Американският лек недопечен нефт е на път да загуби 9 на 100 за септември, както и също 23 на 100 за тримесечието.

Според анализатори пазарът е достигнал дъното и доставките занапред ще се затегнат и лимитират, откакто на 5 декември влезе в действие възбраната за импорт на съветски нефт в Европейски Съюз.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР