От днес в Гърция се изплащат бонуси на граждани за

...
От днес в Гърция се изплащат бонуси на граждани за
Коментари Харесай

Стимул: Дават 3000 евро за информация за крупна финансова измама в наша съседка

От през днешния ден в Гърция се изплащат бонуси на жители за подпомагане за откриване на измами в огромни размери. Досега са подадени близо 200 хиляди сигнала от гръцки жители за подправени касови бележки.

Размерът на
бонусите може да варира от 100 евро до 3000 евро, според от разкритото финансово нарушаване, за което е помогнала предоставената информация.

По-конкретно, да вземем за пример
бонуси от 3000 евро ще се изплащат на жители, които са уведомили Министерството на развиването за подправен касов бон, което е довело да откриване на крупно укриване на налози от съответната компания.

С стратегия, която всеки може да смъкна на смарт телефона си, потребителите могат да ревизират дали касовата записка е отразена в оборота на компанията. Така гръцките управляващи ангажират жителите в битката против укриване на доходи от компании.

До в този момент са подадени съвсем 200 хиляди сигнала, като половината са анонимни, осведомиха гръцките управляващи. Днес по 3000 евро
бонус получават лицата, показали персоналните си данни и помогнали за откриване на огромни суми укрити налози.

Ще напомним, че през есента на предходната година у нас също имаше сходна концепция , която се оферираше посредством промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Тогава Националната организация за приходите (НАП) оферираше да се изплащат
бонуси за информация за най-малко 3000 лв. " спестени " непозволено налози, като премията можеше да е 10% от събраната сума с помощта на подадената от жители информация. Този текст обаче не беше признат. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР