Цените на петрола се покачиха в азиатската търговия днес, тъй

...
Цените на петрола се покачиха в азиатската търговия днес, тъй
Коментари Харесай

Цените на петрола тръгнаха нагоре

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия през днешния ден, защото световните доставки остават на ръба на търсенето заради по-ниските добиви и експорт от страна на Саудитска Арабия и Русия, което отвърна опасенията за положението на международната стопанска система, съобщи Ройтерс.
 
Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 75 цента, или 0,8 на 100 до 85,55 $ за барел.
 
Американският лек недопечен нефт се повиши с 80 цента или 0,7 на 100 до 82,05 $ за барел. Договорите за доставка през септември изтичат на следващия ден, а петролът с доставка през октомври прибавя 73 цента до 81,39 $.

Живодар Терзиев: Повишението на цените на горивата не е обвързвано със сезона

И двата сорта прекъснаха през предходната седмица повишаването си, траяло седем следващи търговски сесии, и записаха спад на цената с към 2 на 100. Основна причина за това беше усилването на $ под натиска на упованията, че лихвите ще останата високи по-дълго от упованието, както и поради задълбочаването на проблемите на китайския заможен пазар.
 
 istock istock
В същото време доставките остават на сериозно равнище, като износът на страните членки на групата ОПЕК+ се свива за втори следващ месец, показва Стефано Грасо, управител в " ЕйтВантЕдж " (8VantEdge) в Сингапур, като цитира предварителни данни на компанията за следене на товарния морски трафик " Кплер " (Kpler). " Доставките понижават, търсенето пораства ", споделя Грасо. " Ако не се стигне до криза и търсенето не спадне, ОПЕК+ ще държи нещата в свои ръце ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР