Цените на петрола продължиха да падат в ранната търговия в

...
Цените на петрола продължиха да падат в ранната търговия в
Коментари Харесай

Надолу! Цената на петрола продължава да пада

Цените на петрола продължиха да падат в ранната търговия в Азия през днешния ден, потвърждавайки наклонността от през вчерашния ден, като вложителите се подготвяха за нова нападателна стъпка от страна на УФР във връзка с лихвените проценти, която може в допълнение да свие потреблението и да поведе света към криза, заяви Си Ен Би Си..

Американският лек недопечен нефт падна с 20 цента, или 0,2 на 100 до 83,74 $ за барел. Фючърсите с доставка през октомври завършиха през вчерашния ден със спад от 1,28 $, а тези за ноември паднаха с 1,42 $.

Настроението на пазара остава " мечо " под натиска на опасенията, че стягането на паричната политика в Съединени американски щати и Европа ще продължи, а това ще понижи потреблението и ще приближи света към криза, съгласно Тошитака Тадзава от " Фуджитоми секюритис ".

Очаква се по-късно през днешния ден УФР да разгласи трето следващо покачване на главния лихвен % със 75 базисни пункта, а сходни стъпки в идващите дни да подхващат и други значими институции като " Банк ъв Ингланд " и Швейцарската национална банка.

За спада на цената на петрола принос има и покачването на американските петролни запаси с 1 милион барела през предходната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР