Цената на златото слезе до най-ниската си стойност от края

...
Цената на златото слезе до най-ниската си стойност от края
Коментари Харесай

Златото поевтиня рекордно

Цената на златото слезе до най-ниската си стойност от края на март поради мощните данни от пазара на труда в Съединени американски щати, които усилиха опасенията за прекъсване на стимулиращите ограничения на ФЕД, демонстрират данните от търговията.

Към 8.18 часа българско време цената на декемврийския фючърс на златото на Нюйоркската борса Comex се намали с 1,22% или 21,5 $ до 1741,6 $ за тройунция. През нощта цената за малко слезе и под 1700 $ за пръв път от 31 март, съобщи РИА Новости, представена от БГНЕС. Септемврийският фючърс на среброто поевтиня с 1,69% до 23,915 $ за унция.

„ Златото поевтинява на азиатските пазари след мощните данни за безработицата в Съединени американски щати, които усилиха опасенията, че ФЕД ще ограничи стимулиращите ограничения “, обявиха анализаторите от ANZ Research, представени от Wall Street Journal.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Златото, универсалната международна валута и средство за съхране...

Министерството на труда разгласява в петък данните за пазара на труда в Съединени американски щати, които се оказаха по-добри от прогнозните. Безработицата през юли е намаляла до 5,4% спрямо юни, когато е била 5,9%. Прогнозата бе, че тя ще се намали до 5,7%. Броят на заетите в неземеделските браншове на стопанската система се усили с 843 хиляди души вместо предстоящите 870 хиляди.

Силната статистика, свидетелстваща за възобновяване на стопанската система, може за подтикне ФЕД да ограничи ограниченията за поддръжка, което ще поддържа $. Укрепването на американската валута ще понижи търсенето на злато.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР