Цената на природния газ намалява и гражданите ще го усетят

...
Цената на природния газ намалява и гражданите ще го усетят
Коментари Харесай

Манолова моли Борисов за помощ

Цената на природния газ понижава и жителите ще го усетят по своите сметки. Оказа се обаче, че жителите към този момент не са усетили нищо. Дори топлофикациите желаеха фрапантно нарастване на цената на парното.

Оказва се, че топлофикациите ще работят безлихвено с парите на жителите чак до месец септември, установи в изявление за бТВ водачът на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова.

Става дума за понижение на цената на природния газ с 40%, става дума за надвзети суми от жителите в размер на 150 млн. лв.. Те са вземани от хората от 5 август, изясни Мая Манолова. Според нея няма никакви аргументи цената на парното да се покачва.

„ В тази обстановка се желае нарастване на цената на парното и енергийният министър отхвърля да се ангажира и да наложи мораториум върху тези сметки. Призовавам премиера Борисов да избави жителите от топлофикациите “, сподели още Мая Манолова.

Според нея страната с помощта си трансформира хората в длъжници и в клиенти на колекторските компании.

„ Най-уязвимите групи са оставени да се оправят сами. Тук би трябвало да се кажат положителни думи за работата на Оперативния щаб, само че с икономическите ограничения страната отчайващо закъснява. Няма никакъв проект за излаз от рецесията. Все в миналото ще свърши. Ще би трябвало да знаем дали всички ще сме на обществени помощи или отиваме на работа “, разяснява Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР