„Искането на главният прокурор на Международния наказателен съд (МНС) за

...
„Искането на главният прокурор на Международния наказателен съд (МНС) за
Коментари Харесай

Галант: Искането на МНС за арест на Нетаняху е подло


„ Искането на основният прокурор на Международния углавен съд (МНС) за издаване на заповед за арест на премиера Нетаняху е подло “.

Това съобщи израелският министър на защитата Йоав Галант, съобщи Агенция Франс Прес.

Припомняме ви, че на 20 май основният прокурор на МНС Карим Хан изиска да бъде издадена заповед за арестуването на Бенямин Нетаняху и Галант за осъществени военни закононарушения по време на израелската атака в Ивицата Газа.

„ Опитът на Хан да обърне нещата няма да успее - паралелът, който той направи сред терористичната организация Хамас и страната Израел, е лицемерен “, сподели Галант.

Бенямин Нетаняху и Галант са упрекнати в изтребване, причиняване на апетит като способ на война, отвод на доставки на филантропична помощ и съзнателно ориентиране към цивилни жители. Лидерите и чиновниците на Хамас Яхия Синвар, Мохамед Дейф и Исмаил Хания бяха посочени от съда като търсени за закононарушения, свързани с изтребване, ликвидиране, взимане на заложници, обезчестяване, полово принуждение и изтезания. Президентът на Израел Исаак Херцог дефинира дейностите на съда като „ едностранчиви “ и „ недобросъвестни “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР