Девет души в Полша бяха арестувани и обвинени в саботаж,

...
Девет души в Полша бяха арестувани и обвинени в саботаж,
Коментари Харесай

Полша арестува 9 души за саботажи по поръчка на Москва

Девет души в Полша бяха задържани и упрекнати в бойкот, за който се твърди, че е поръчан от Русия. Това съобщи полският министър-председател Доналд Туск в ефира на телевизия TVN24.
" Имаме девет обвинени, които са задържани и упрекнати в директно присъединяване в бойкот в Полша по поръчка на съветските служби ", сподели той.
Туск добави също, че арестите са свързани със серия от палежи и опити за палеж. По думите му става въпрос за наети мъже, измежду които жители на Украйна, Беларус и Полша. " Сега тече освен следствие, само че и огромна интервенция за елиминиране на този вид закани и по този метод за задържане на други евентуални нарушители ", сподели полският политик.
По-рано, на 13 май, полската държавна противопожарна работа заяви, че в търговски център в северната част на Варшава е зародил солиден пожар. Имаше опит за палеж на фабрика за бои във Вроцлав, до която има химически цех. Задържаните тогава са упрекнати и в бойкот в Литва и подпалване на склад на IKEA. Туск твърди, че " те са били поръчани от съветските служби, това беше разкрито без всякакво подозрение ".
След това бе беше обявено, че полските служби за сигурност са разкрили и демонтирали подслушвателно устройство в град Катовице в стаята, където е трябвало да се организира съвещание на Министерския съвет.
През последните дни Полша реши да отдели 2,5 милиарда $ за подсилване на сигурността на източните си граници. Полша ще построи 400 км укрепителни уреди по границата с Русия и Беларус.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР