Триумф за българското кино - Уроците на Блага“, новият филм

...
Триумф за българското кино - Уроците на Блага“, новият филм
Коментари Харесай

Триумф за българското кино - „Уроците на Блага“ спечели Кристален глобус

Триумф за българското кино - „ Уроците на Блага “, новият филм на Стефан Командарев завоюва „ Кристален глобус " на 57-ото издание на  Международния кино фестивал в Карлови Вари. Световната премиера на продукцията беше по време на фестивала.  

“В една внушителна драма с ослепително актьорско осъществяване на Ели Скорчева в ролята на Блага, режисьорът се концентрира върху поколението на възрастните хора. Една уязвима група, на която политиците толкоз постоянно дават обещание в речите си правото на почтени старини, само че действителността не би могла да бъде по-далеч от обещанията ”, са част от доводите на журито, а огромната премия връчи американската актрисата Робин Райт.  



Ели Скорчева завоюва Наградата за най-хубава женска роля. „ Тя се превъплъщава в облика на учителка, жена със мощни морални правила, която неотдавна е овдовяла. Когато по време на телефонно позвъняване измамници ѝ лишават спестяванията, спестени за гроба на брачна половинка ѝ, моралният ѝ компас стартира да се утежнява заради тежките условия “, заявява журито на фестивала и добавя, че това е било едно от най-бързите им решение и съжаляват, че по правилник могат да дадат единствено две награди на българския филм.

  

„ Изключително сме щастливи от за този триумф. Освен това тук дефинираха кино лентата като обществен трилър. Това е най-точното определение, което сме чували за „ Уроците на Блага “. Сега продължаваме работа по идващия ни план “Made in EU “, показа от Чехия Стефан Командарев. 

„ Уроците на Блага “ ще се срещне с българските фенове през есента. Филмът ще открие Киномания през ноември, след което потегля по кината в цялата страна.   

Миналата година документалният филм " Една провинциална болница " завоюва премията на екуменическото жури, а през 2019 г.  " Бащата " на Петър Вълчанов и Кристина Грозева завоюва " Кристален глобус ".

 
Филмът на Тео Ушев е отличен и в Москва, само че режисьорът отхвърли премията
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР