Трима мобилизирани войници в Русия са загинали по време на

...
Трима мобилизирани войници в Русия са загинали по време на
Коментари Харесай

Трима мобилизирани загинаха в Русия, единият от тях се е самоубил

Трима мобилизирани бойци в Русия са починали по време на образованието си в подготвителен център в Свердловска област. Информацията бе доказана и от депутата от Държавната дума Максим Иванов.

В Еланския гарнизон на образователния център към Министерството на защитата на РФ в Свердловска област са починали трима, единият от които се е самоубил. Той е бил на 46 години, не е ясно за какво е решил самичък да посегне на живота си.

Друга от жертвите е умряла от спазъм, до момента в който третият мобилизиран е бил изпратен вкъщи, където обаче умира от цироза на черния дроб. По-рано в селището Порошино, където се намира образователният център, е бил въведен изсъхнал режим. Мобилизираните непрекъснато са злоупотребявали с алкохол.

От 21 септември е оповестена готовност в Русия. Според Министерството на защитата на Руската федерация в армията ще бъдат призовани 300 000 руснаци, които са служили преди този момент и имат военна компетентност и военен опит. Източник на Meduza, непосредствен до едно от федералните министерства, сподели, че 1,2 милиона души в действителност ще бъдат призвани в армията като част от мобилизацията.

Заради големите загуби, които съветският агресор търпи в Украйна, Путин изпраща на сигурна гибел още хиляди свои бойци. Могилизацията не върви по проект за Путин, тъй като стотици хиляди руснаци към този момент избягаха от страната, с цел да не бъдат мобилизирани. Мнозина от призованите биват изпращани на фронта в Украйна без никаква подготовка и съоръжение. Липсват дрехи, храна, оръжия и обикновени условия в съветската войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР