Три уволнения и две други дисциплинарни наказания са наложени в

...
Три уволнения и две други дисциплинарни наказания са наложени в
Коментари Харесай

Петима наказани след изгарянето на дете в ясла

Три уволнения и две други дисциплинарни санкции са наложени в столична ясла. Причината е пропуснат дезинфектант, предизвикал тежкото изгаряне на 2-годишното дете, заяви бТВ.

С леко зачервяване по корема - по този начин прибират дъщеричката на семейство Събински от следващия ден в яслата. Извикани са по-рано, с цел да я заведат на доктор.

„ Личният доктор в началото сподели, че има подозрения за изгаряне. Има подозрения за полазване от буболечка и е направила алергична реакция “, описа бащата.

20 часа по-късно детето е признато по неотложност в „ Пирогов “. Диагнозата - химическо изгаряне.

Направената вътрешна инспекция демонстрира пропуски на възпитателите.

„ Става въпрос за несериозно отношение към съхранението на препарата, защото беше открит на място извънредно налично до децата “, изясни Нели Манчева - основен специалист в дирекция " Образование " на Столичната община.

Концентрат от дезинфектанта е пропуснат в санитарните пространства. Камерите улавят момента.

„ Влиза с него и излиза без него. Оттам насетне единствено можем да допускаме тъкмо какво се е случило “, споделя още Нели Манчева.

След случая са осъдени общо петима души.

Трима работещи възпитатели в яслената група са уволнени. Двете медицински сестри в яслата, на които шеф е община " Младост ", също са отстранени от работа.

Детето е в устойчиво положение и към този момент се възвръща у дома.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР