Аз нямах съмнение, че от това ръководство от БСП няма

...
Аз нямах съмнение, че от това ръководство от БСП няма
Коментари Харесай

Станишев: Нямах съмнение, че това ръководство няма да ме предложи за евродепутат

" Аз нямах подозрение, че от това управление от Българска социалистическа партия няма да бъда препоръчан за евролистите. Защото бях първият, който се опълчи на подмяната с консервативното ляво, бях наясно, че това има политическа цена, бях и съм подготвен да я платя, тъй като това са моите убеждения и няма да отстъпя ", съобщи някогашният водач на Българска социалистическа партия и експрезидент на ПЕС.

" Никога не съм гонил постове самоцелно. Аз имах метод да се кандидатирам, само че не желаех да вземам участие по този метод в листи без особена вероятност ", изясни той отхвърли си да се влезе в някоя друга от левите листи и акцентира, че в политиката не може да бъде всичко непременно.

Станишев даде да се разбере, че от върха на партията е бил оказван напън върху партийните структури да не бъде издиган за евродепутат. По думите му някъде са устояли на натиска, другаде не удържали. Той благодари на десетките партийни структури, които са го номинирали макар натиска от управлението на партията.

" Сега в тази акция извървях цялата процедура на номинациите, не за друго, а от почитание към организациите, а те са десетки, които са ме номинирали. Това, което приказвам в този момент за Българска социалистическа партия, го споделям с голяма болежка ", добави Станишев.

Той не сподели изрично по какъв начин би се присъединил в българската политика и дали ще го направи през нов план, само че разгласи, че би трябвало да види дали има условия за това. Станишев изясни, че няма да даде отговор в този момент, по време на акцията, с цел да не попречи на партията си Българска социалистическа партия.

Снимка: БТА

" През последните години отговорностите ми бяха най-много в Европа. Но се завръщам. Това дали ще продължа в политиката, е функционалност на това дали ще усетя дали има социална сила за това и хора, които са подготвени да тръгнат в тази посока. Но не го изключвам ", загатна Станишев.

" Много хора ме питат какво ще върша. Аз съм политически човек, не мога да го изчегъртам от себе си. Аз съм постигнал повече от всеки един политик в лявото, както на български терен, по този начин и в Европа. Запазил съм избрана политическа доверчивост и романтизъм. Политиката не може да бъде единствено битка за постове и власт ", сподели още Станишев.

" Ако участвах в друга листа, това би означавало, че спирам да съм член на Българска социалистическа партия ", разясни Станишев. Той изрази констатацията, че " години наред към този момент се води война сред делегацията на ПЕС и управлението на Българска социалистическа партия ". По думите му на върха на партията всякога са били канени на полемиките, проведени от евродепутатите социалисти, само че управлението всякога ги е пренебрегнало.

Станишев обаче очерта клопките пред партията си и пред лявото на тези избори.

" Ако след тези избори Българска социалистическа партия не откри в себе си инстинкт за смяна на управлението, прогнозата ми не е радостна, тъй като тогава процесите на крах и дезингерация ще продължат. Лидерите на левите партии не устояха изпита. Много водач - малко индианец, прекомерно доста персонални упоритости и остарели вражди изиграха роля ", сподели той.

Станишев подсети, че до момента са били петима евродепутатите на БСП/ПЕС, до момента в който в този момент три леви листи ще се борят за преразпределение на две-три места. По думите му не наподобява доста сполучлив конкурентният план " Левицата ", тъй като не вижда разликите сред тях и Българска социалистическа партия. " По нищо не се разграничават. А когато се предлага едно и също на пазара, хората избират оригинала ", разяснява Сергей Станишев.

За новия план на Ваня Григорова разяснява, че има сила и тя се пробва сполучливо да затвори пропастта сред политиците и публичните упования, тъй като синдикализмът дава мощен начален подтик, само че това не е задоволително за лява платформа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР