Всички посредници за мирно разрешаване на конфликта в Украйна трябва

...
Всички посредници за мирно разрешаване на конфликта в Украйна трябва
Коментари Харесай

За Русия Зеленски вече не е легитимен президент на Украйна

Всички медиатори за спокойно разрешаване на спора в Украйна би трябвало да имат поради обстоятелството, че пълномощията на Вoлoдимир Зеленски като президент изтичат на 20 май , след което подписването на каквито и да било документи с него губи смисъл.

Това уточни в понеделник непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от ТАСС.

" Важно е тези от вас, които се пробват да положат старания за разрешаване на украинската рецесия по дипломатически път, да схванат това. Ние в никакъв случай не сме се отказвали от дипломацията, за разлика от киевския водач, който също така си е забранил законово да договаря с Русия. ", сподели Небензя на съвещанието на Съвета по сигурността на Организация на обединените нации по отношение на доставките на западно оръжие за Киев. 

Ръководителят на съветската дипломатическа задача също по този начин уточни, че " всички евентуални договаряния би трябвало да се основават на заслужено разглеждане на опасенията за сигурността на Русия и да се основават на новите териториални действителности ".

" Без унищожаване на първопричината за украинския спор няма да е допустимо да се обезпечи дълготраен мир, ние сме подготвени да работим с всички, които споделят тази позиция и които не желаят, дружно с груповия Запад и режима на Зеленски, да понасят. отговорност за безсмисленото заличаване на десетки хиляди украинци, които не желаят да продължат военните дейности ", заключи той.
 Русия желае да знае законен президент ли е Зеленски, в случай че ще подписва съглашение с него
Русия желае да знае законен президент ли е Зеленски, в случай че ще подписва съглашение с него

Мандатът на украинския водач механически изтича по-късно този месец

Зеленски, като началник на неприятелски режим, е законна военна цел за Русия, без значение от въпроса за неговата легитимност след анулацията на изборите.

Това съобщи заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

За Русия окончателната загуба на легитимност от псевдопрезидента на някогашна Украйна няма да промени нищо. Зеленски към този момент оглавява политически режим, неприятелски на Русия, която води война против нас, акцентира той.

По думите му водачите на страни, които водят война, постоянно се смятат за законна военна цел. Медведев добави, че Володимир Зеленски е военнопрестъпник и формалния му статут не трансформира нищо.
 Медведев: Зеленски е законна военна цел за Русия
Медведев: Зеленски е законна военна цел за Русия

Официалният му статут на президент на Украйна не трансформира нищо

Миналата седмица, съветският президент Владимир Путин сложи под въпрос политическата легитимност на украинския водач.

Изказването му беше в отговор на въпрос на конференция в Китай по отношение на в Украйна сега.

Военно състояние, наложено в Украйна, откакто Путин изпрати там десетки хиляди бойци през февруари 2022 година, значи, че Зеленски няма да се изправи пред избори, когато мандатът му механически изтече по-късно този месец - нещо, което той и съдружниците му считат

Запитан дали политическата легитимност на Зеленски се трансформира в проблем, Путин, който през март беше отвърна, че това е въпрос, който би трябвало да решат Конституционният съд и политическата система на Украйна.

Той обаче уточни, че въпросът има значение за Русия, тъй като в случай че и когато тя подпише някакво съглашение за войната с Украйна в бъдеще, желае да бъде сигурна, че го прави с верния човек.

" Ако се стигне до сключване на документи, ние би трябвало да подпишем тези документи в толкоз значима област със законните управляващи ", посочи Путин.

За преизбирането на самия съветски водач обаче Вашингтон съобщи, че не е нито свободно, нито почтено - позиция, която Москва отхвърли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР