Три пъти повече COVID заразени от оздравелите за денонощие. Коронавирусът

...
Три пъти повече COVID заразени от оздравелите за денонощие. Коронавирусът
Коментари Харесай

Проверка на карантината: Защо повторно заразени остават нерегистрирани в системата?

Три пъти повече Коронавирус инфектирани от оздравелите за денонощие. Коронавирусът означи следващ ден с близо 7000 инфектирани. Здравни инспектори сигнализират за проблем в системата - наново болни не излизат в описите им, оповестяват от bTV.

Изнесените имунизационни пунктове в огромните градове работят още веднъж.

На фона на високия брой болни текат засилени инспекции на карантинираните по домовете, остават ли обаче непосетени част от инфектираните?. От октомври до момента в област Перник новите случаи не са спадали под 500 на 100 000 души.

От здравната ревизия към този момент регистрират по какъв начин са се отразили празниците на разпространяването на болестта.

" Мога да направя едно съпоставяне да речем в границите на 3 седмици от 600 и няколко на 100 000 отиваме към днешна дата на 1104 на 100 000 ", споделя: Д-р Росица Иванова –директор на " Надзор на заразните заболявания " - Перник.

И признават за минус в системата, който пречи всички да бъдат регистрирани и открити. Оказва се, че наново инфектираните не излизат като такива, а инспекторите разчитат на съвестта на заболелите, с цел да се подадат сами.
„ Масово, дневно по 15-20 лица се подават и ги няма в листата и ние няма по какъв начин да ги знаем и по какъв начин да ги потърсим. Чак, когато излязат от карантина и отидат при персоналния доктор за болничен - се оказва, че ги няма в системата. И се почва едно звънене изследване, разработване на документи “, изяснява Даниела Георгиева, която е гл. контрольор " Надзор на заразните заболявания " – Перник.

Продължават и инспекциите на карантинираните по домовете.

" Успяваме, само че не на 100%, вървим на адреси там, където имаме усложнение и не можем да се свържем. Абсурдно е - ние нямам по какъв начин да ги обходим, Перник не е дребен град ", сподели Георгиева.

Друг проблем за сформиране на епидемиологичната картина се оказва и откриването на контактните лица на пациентите в тежко положение.

За искащите да се ваксинират и през двата почивни дни не престават да работят имунизационните пунктове, както в лечебните заведения, по този начин и изнесените в комерсиалните центрове и метростанциите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР