Tri-Gen в Лонг Бийч ще генерира около 2,35 мегавата електроенергияТригенерагорът

...
Tri-Gen в Лонг Бийч ще генерира около 2,35 мегавата електроенергияТригенерагорът
Коментари Харесай

Toyota ще преобразува биотпадъци във водород

Tri-Gen в Лонг Бийч ще генерира към 2,35 мегавата електрическа енергия

Тригенерагорът на Toyota значима стъпка към така наречен водородно общество (снимка: FuelCell Energy)

Електроцентрала, която всеки ден ще създава по 1,2 тона водород, е новият план на японската компания Toyota. Това е задоволително за ежедневните потребности на съвсем 1500 водородни автомобила.

От компанията разказват плана като първата в света мегаватова централа за произвеждане на електрическа енергия с карбонатни горивни кафези, която ще им разреши да зареждат активността си в пристанището на Лонг Бийч напълно с възобновима сила, написа GreenTech.bg.

Tri-Gen в Лонг Бийч ще генерира към 2,35 мегавата електрическа енергия, когато проработи през 2020 година Самата генерираща станция ще бъде 100% възобновима – ще преобразува селскостопанските боклуци на Калифорния във водород, електричество и вода. Разработката е на FuelCell Energy.

Toyota преглежда електроцентралата като значима стъпка в посока към така наречен водородно общество. Водородът от Tri-Gen ще задвижва коли с горивни кафези, които минават през пристанището Лонг Бийч – в това число седаните Mirai и тежкотоварния камион на Toyota, прочут като Project Portal.
още по тематиката
Вицепрезидентът на групата за стратегическо обмисляне Дъг Мурха съобщи: „ Повече от двадесет години Toyota създаваме технологии за горивни кафези, тъй като разбираме големия капацитет за понижаване на излъчванията и възстановяване на живота на обществото”.

Новото потомство електроцентрала е част от задачата на Toyota за реализиране на нулевоеимисиен метод на работа в границите на самодейността „ Екологично предизвикателство 2050″. Тя планува поощряване на колите от ново потомство с нулеви излъчвания, понижаване на потреблението на вода и създаване на общество, основаващо се на преработването. Понастоящем в Калифорния има 31 станции за зареждане с водород.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР