Три дни след свирепото нападение с брадви и бухалки на

...
Три дни след свирепото нападение с брадви и бухалки на
Коментари Харесай

Ето кой прокурор позволи на мургавите нападатели с брадви да минат между капките

Три дни след свирепото нахлуване с брадви и бухалки на тайфа подивели роми над млад мъж, отишъл да зашити служащия си, България още се тресе. През уикенда стана ясно, че свирепият Руси Джамбаза и хората му са освободени от ареста едвам няколко часа откакто разрушиха с секира главата на 25-годишния Илиян Мавров, а раните на бургазлията са квалифицирани като "лека телесна щета ".
Кой разреши това да се случи, има ли чадър над ромската престъпност в Айтос, кой има интерес от това случаят с Илиян Мавров да бъде потулен и омаловажен? Тези въпроси сложиха младите родолюбци от Организацията за протекция на българските жители, които са безапелационни, че ще търсят правдивост и са подготвени да отнесат случая до основния прокурор Сотир Цацаров.
Проверка на Burgas24.bg
откри, че досъдебното произвеждане е разпределено на областен прокурор Илиян Пантелеев. Именно той отхвърли да изиска удължение на мярката за неотклонение на нападателните роми и разреши те да се приберат вкъщи едвам няколко часа, откакто посякоха главата на Илиян с секира.
Прокурор Илиян Пантелеев е не е отчел обстоятелството, че циганската тайфа е била въоръжена до зъби с брадви и бухалки, с които са млатили Илиян и приятелката му. Пред проверяващи Руси Джамбаза твърдял, че той и хората му били предизвикани от българите, само че от фрагментите, предоставени от водача на ОЗБГ Стефан Петров, се вижда, че те отиват в Мъглен невъоръжени, с единственото желание за разговор. При тези условия, е редно прокуратурата да повдигне по-сериозно обвиняване, а за какво не и "опит за ликвидиране ", безапелационни са адвокати.
Илиян Пантелеев работи като следовател в Окръжната следствена работа в Бургас от 1998 до 2006 година На 1 май 2006 година, той постъпва в прокуратурата. През 2013 година кандидатурата му за зам.-районен прокурор на Айтос е стартирана от административния му началник Милена Стойчева-Генчева, само че е отхвърлена от Висшия правосъден съвет (ВСС).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР