Тревор Милтън, основател на стартъпа за производство на електрически камиони

...
Тревор Милтън, основател на стартъпа за производство на електрически камиони
Коментари Харесай

Основателят на производителя на електрически камиони Nikola е изправен пред затвора

Тревор Милтън, създател на стартъпа за произвеждане на електрически камиони Nikola, е приет за отговорен от правосъдно жури по три обвинявания в машинация. След петчасово разискване правосъдните заседатели стигат до заключението, че той е излъгал вложителите, с цел да набере средства за увеличение на акционерния капитал на сдружението.

Припомняме, че в обвинителния акт от 2021 година се показва, че видеозапис на работещ първообраз на електрическия камион Nikola One е бил инсцениран, защото той се е търкалял по рид, а не се е движил самичък, както твърди компанията.
-->
Според Ройтерс Милтън е упрекнат и в заблуждение на вложителите по отношение на производството на акумулатори за колите на Nikola, създаването на хибриден водородно-електрически пикап и напредъка в създаването на коли. Милтън се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на Nikola през септември 2020 година.

Милтън е упрекнат в един случай на машинация с скъпи бумаги и в два случая на машинация с електронни известия. Той е оневинен по един обвинителен акт за машинация с скъпи бумаги. Основателят на Nikola може да бъде наказан на няколко години затвор.

" Тревор Милтън излъга вложителите на Никола - още веднъж и още веднъж, и още веднъж. Това е елементарна машинация ", цитира CNN думите на прокурора Дамиан Уилямс след оповестяването на присъдата. " Нека този случай послужи като предизвестие за всеки, който безконтролно борави с истината, с цел да накара вложителите да се разделят с парите си. Това не приключва добре ", добави прокурорът.

Трябва да се означи, че правосъдният развой преглежда обвиняванията против Тревър Милтън, само че не и против Nikola, която продължава да работи и неотдавна стартира на пазара съвсем 100 транспортни средства. Според известията Милтън е пренебрегнал рекомендацията на основния инженер на компанията да отсрочи стартирането на камиона, който не е бил изцяло подготвен за произвеждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР