За незабавно спиране на войната между Израел и Хамас в

...
За незабавно спиране на войната между Израел и Хамас в
Коментари Харесай

ООН поиска спиране на огъня в Газа и увеличаване на хуманитарната помощ

За неотложно прекъсване на войната сред Израел и " Хамас " в Газа, връщане на заложниците и увеличение на филантропичната помощ за обсадената палестинска територия призова в неделя генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, оповестява АФП 

" Повтарям апела си, апела на света за неотложно филантропично преустановяване на огъня, абсолютно освобождение на всички заложници и неотложно увеличение на филантропичната помощ ", сподели Гутериш във видео послание към интернационална донорска конференция в Кувейт. Но прекратяването на огъня ще бъде единствено началото. Ще бъде дълъг път обратно от опустошението и контузията на тази война ", добави той.

Припомняме, че израелските удари против Газа продължиха в неделя, откакто разшириха заповедта за евакуация на Рафах. Това се случва макар интернационалното неодобрение поради военното навлизане в източните региони на града, поради което на процедура бе затворен основен пункт за филантропична помощ.

" Войната в Газа предизвиква ужасяващо човешко страдалчество, опустошава животи, раздира фамилии и прави голям брой хора бездомни, гладни и травматизирани ", сподели Гутериш.

Неговите забележки бяха излъчени при откриването на конференцията в Кувейт, проведена от Международната ислямска благотворителна организация и организацията за филантропична съгласуваност на Организация на обединените нации.

В петък в Найроби ръководителят на Организация на обединените нации предизвести, че Газа е изправена пред " епична филантропична злополука ", в случай че Израел стартира пълномащабна наземна интервенция в Рафа.
 Съединени американски щати може да спре още оръжейни доставки за Израел при навлизане в Рафах
Съединени американски щати може да спре още оръжейни доставки за Израел при навлизане в Рафах

Държавният секретар Антъни Блинкън изиска благонадежден проект за отбрана на цивилните

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън отбрани решението да спре доставката на 3500 бомби за Израел заради опасения, че те могат да бъдат употребявани в град Рафах в Газа.

По думите на Блинкън милиона цивилни, укриващи се в южния град на анклава.

Пред ABC News`This Week Блинкън изясни, че президентът Джо Байдън остава решен да помогне на Израел да се отбрани и че, който е спрян.

Спирането на английските продажби на оръжие на Израел, в случай че страната предприеме сухопътна офанзива против Рафах в линията Газа,

Камерън сподели, че не поддържа интервенция в Рафах при неналичието на проект за отбрана на стотици хиляди цивилни, укриващи се в южния граничен град.

Въпреки това, Англия е в " изцяло друга позиция " от Съединените щати във връзка с даването на оръжие на Израел, сподели той, отбелязвайки, че по-малко от 1% от оръжията на Израел, които идват от Англия, към този момент са следени от строга система за лицензиране.

Най-кръвопролитната война в Газа стартира след невижданата офанзива на " Хамас " против Израел на 7 октомври , която докара до гибелта на повече от 1170 души, най-вече цивилни, съгласно данни на Агенция Франс Прес за израелски публични данни.
 Камерън: Забраната за експорт на оръжия за Израел ще укрепи
Камерън: Забраната за експорт на оръжия за Израел ще укрепи " Хамас "

Според него " по-добрият отговор " би бил Хамас, който управлява Газа, да одобри договорка за заложници

Обещавайки се да унищожи " Хамас ", Израел стартира ответна атака, която умъртви към 35 000 души в Газа , най-вече дами и деца, съгласно здравното министерство на територията, ръководена от " Хамас ".

Палестинската формация отвлечени по време на нейната офанзива против Израел на 7 октомври, е умрял. " Хамас " разгласява видео, в което се споделя, че Надав Попълуел, който беше взет за пленник от южния израелски кибуц Нирим, е умрял, откакто е бил ранен при израелски удар в Газа.

Израелската войска не коментарира известието. То дефинира предходни видеоклипове на заложници, освободени от " Хамас ", като психически гнет. Израел също по този начин отхвърли някои от предходните обвинявания на " Хамас ", че заложници са били убити от израелски огън.

По-рано в събота " Хамас " пусна видео без дата показващ 51-годишния заложник застанал пред бяла стена с набито дясно око.

От 252 души, отвлечени на 7 октомври, 128 остават в Газа, съгласно израелските данни. Най-малко съдебномедицинска комисия.

Израел твърди, че освобождението на заложниците е основната цел на неговата атака в Газа, дружно с елиминирането на " Хамас ", който ръководи анклава от 2007 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР